Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωρα αποφάσεων για METRO-Βερόπουλο

Η πλευρά της οικογένειας Παντελιάδη, στην οποία ανήκει η αλυσίδα METRO, εμφανίζεται καταρχήν πρόθυμη να υλοποιήσει το deal με τη Βερόπουλος, εν τούτοις επιθυμεί η συμφωνία να κλείσει άμεσα, ώστε να σταματήσει η «αιμορραγία» της Βερόπουλος.

Ωρα αποφάσεων για METRO-Βερόπουλο

Την απόφαση των τραπεζών αναμένουν οι διοικήσεις των αλυσίδων METRO και Βερόπουλος, στο σχέδιο που έχει κατατεθεί από την πρώτη για την εξαγορά της δεύτερης.

Αν και η πλευρά της οικογένειας Παντελιάδη, στην οποία ανήκει η αλυσίδα METRO, εμφανίζεται καταρχήν πρόθυμη να υλοποιήσει το deal με τη Βερόπουλος, εν τούτοις επιθυμεί η συμφωνία να κλείσει άμεσα, ώστε να σταματήσει η «αιμορραγία» της Βερόπουλος και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη με τους προμηθευτές της, αρκετοί εκ των οποίων έχουν σταματήσει να την προμηθεύουν με προϊόντα.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της METRO, με το οποίο μίλησε το Euro2day.gr το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και ό,τι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

«Έχουμε καταθέσει στις τέσσερις συστημικές τράπεζες διαφορετικά σενάρια, βάσει των οποίων θα μπορούσε να υλοποιηθεί το deal για να εξυγιανθεί η Βερόπουλος», ανέφερε και το ίδιο στέλεχος. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η απόκτηση της Βερόπουλος δεν μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε κόστος και να θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της αλυσίδας METRO.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που έχει καταθέσει η METRO για την εξαγορά της αλυσίδας Βερόπουλος, που σήμερα διαθέτει δίκτυο 180 καταστημάτων ανά την επικράτεια, προβλέπει την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της μέσω της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού -σ.σ. σήμερα το μεσοσταθμικό επιτόκιο της αλυσίδας αγγίζει το 7-8%- και της επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων της -σ.σ. οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες της αλυσίδας ανέρχονται στα 150 εκατ. ευρώ.

Επίσης το σχέδιο πλήρους εξαγοράς των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων της Βερόπουλος από την αλυσίδα METRO της οικογένειας Παντελιάδη προβλέπει πως ο κ. Νίκος Βερόπουλος, βασικός μέτοχος της Βερόπουλος, θα λάβει ένα συμβολικό ποσό για την πώληση της εταιρείας του, ενώ θα αναλάβει μέρος των ζημιών του παρελθόντος.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ο χρόνος μετρά αντίστροφα και λειτουργεί εις βάρος της αλυσίδας Βερόπουλος, η οποία μέχρι το τέλος Αυγούστου είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους προμηθευτές της ύψους 60 εκατ. ευρώ, οι οποίες σύμφωνα με παράγοντες από τη βιομηχανία έχουν διευρυνθεί το τρίμηνο Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v