Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BIGSOLAR: Ολοκλήρωση έργου ηλεκτροφωτισμού στο πάρκο Τρίτση

Το έργο αφορούσε την προμήθεια και εγκατάσταση 100 αυτόνομων φωτοσυστημάτων LED, τα οποία τροφοδοτούνται με ενέργεια από φωτοβολταϊκά πάνελ, ισχύος 40W και φωτεινής ροής 4.100 lumen της BIGSOLAR LED.

BIGSOLAR: Ολοκλήρωση έργου ηλεκτροφωτισμού στο πάρκο Τρίτση

Η BIGSOLAR Α.Ε., ολοκλήρωσε και παρέδωσε στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.), το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης Τμήματος του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού του πάρκου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στο Δήμο Ιλίου της Αττικής.

Το εν λόγω έργο, το οποίο συνίσταται στην προμήθεια και εγκατάσταση εκατό αυτόνομων φωτοσυστημάτων LED (τα οποία τροφοδοτούνται με ενέργεια από φωτοβολταϊκά πάνελ), υλοποιήθηκε με φωτιστικά τεχνολογίας LED ισχύος 40W και φωτεινής ροής 4.100 lumen της BIGSOLAR LED.

Τα φωτιστικά είναι τοποθετημένα επί ιστού 6M που φέρει στην κορυφή του solar panel 100W και μπαταρία 100AH, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία τριών ημερών.

Με τα αυτόνομα αυτά φωτιστικά αναβαθμίζεται σημαντικά τμήμα του ηλεκτροφωτισμού του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», τονίζεται ο οικολογικός χαρακτήρας του πάρκου αφού μειώνεται το ανθρακικό του αποτύπωμα τόσο λόγω της τεχνολογίας LED όσο και λόγω των φωτοβολταϊκών πάνελ, ενώ ελαχιστοποιούνται τα κρούσματα βανδαλισμών και κλοπών που υπήρχαν στο παλιό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της εταιρίας, το έργο αυτό τονίζει την ταυτότητα της Big Solar, η οποία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει λύσεις που συνδυάζουν την εφαρμογή εξοπλισμού εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας όπως ο φωτισμός Led, με την εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, όπως τα φωτοβολταϊκά.

Αντανακλά, επίσης τη διαρκώς εντεινόμενη τάση αντικατάστασης του συμβατικού φωτισμού με φωτισμό τεχνολογίας Led, ο οποίος προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας έως και 85%. Επισημαίνεται ότι οι σχετικές επενδύσεις έχουν εξαιρετικές αποδόσεις αφού η περίοδος επιστροφής κεφαλαίου κυμαίνεται, στις πλείστες των περιπτώσεων, μεταξύ 6 και 18 μηνών!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v