Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕTE: Αντλησε περίπου 300 εκατ. από Ελληνες

Η ΕΤΕ προσέγγισε τον στόχο για άντληση 300 εκατ. ευρώ από τη δημόσια προσφορά στους εγχώριους ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με πληροφορίες. Γιατί δεν υπήρξε υπερκάλυψη. Τα κεφάλαια θα καλύψουν μέρος των κεφαλαιακών αναγκών στο δυσμενές σενάριο.

ΕTE: Αντλησε περίπου 300 εκατ. από Ελληνες

Τον επιθυμητό στόχο των 300 εκατ. ευρώ προσέγγισε, σύμφωνα με πληροφορίες του Euroday.gr, η δημόσια προσφορά της Εθνικής Τράπεζας προς τους Ελληνες επενδυτές.

Κύκλοι της Εθνικής σημειώνουν πως η δημόσια προσφορά θα μπορούσε να υπερκαλυφθεί, ωστόσο επελέγη η «δίκαιη» μεταχείριση όλων των επενδυτών προκειμένου να λάβουν τους τίτλους για τους οποίους γράφτηκαν και να μην υπάρξει αναλογική κατανομή.

Σημειώνεται ότι ήταν η μόνη τράπεζα από τις τέσσερις συστημικές η οποία προχώρησε σε ιδιωτική τοποθέτηση προς Έλληνες επενδυτές και τα αντληθέντα κεφάλαια αναμένεται να καλύψουν μέρος των κεφαλαιακών αναγκών της ΕΤΕ υπό το δυσμενές σενάριο.

Η τιμή διάθεσης ήταν στο 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη, επανέρχεται στο ταμπλό και η μετοχή της Εθνικής, μετά και την ολοκλήρωση του reverse split.

Η Εθνική έχει ήδη συγκεντρώσει 457 εκατ. ευρώ από την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό, 709 εκατ. ευρώ κεφαλαιακό όφελος από την οικειοθελή ανταλλαγή ομολόγων, ενώ ο SSM της αναγνώρισε ότι μπορεί να προσμετρηθεί στην κάλυψη του βασικού σεναρίου η υποχρεωτική μετατροπή εναπομεινάντων κεφαλαιακών μέσων ονομαστικής αξίας 308 εκατ. ευρώ.

Έτσι έχει καλύψει ήδη τις ανάγκες υπό το βασικό σενάριο και η άντληση έως 300 εκατ. ευρώ από τη δημόσια προσφορά θα μειώσει τις ανάγκες του δυσμενούς σεναρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v