Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολική ανατροπή στα warrants της Alpha Bank

Η αναπροσαρμογή τόσο στην τιμή εξάσκησης, όσο και στον αριθμό των μετοχών που αντιστοιχεί ο κάθε παραστατικός τίτλος της Alpha Bank καθιστά επί της ουσίας την εξάσκησή τους σχεδόν απίθανη στο κοντινό μέλλον.

Ολική ανατροπή στα warrants της Alpha Bank

Σημαντικές οι αλλαγές εκτός από τους μετοχικούς τίτλους και στη δομή των warrants της Alpha Bank, μετά την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και το reverse split των μετοχών.

Αντίστοιχες θα είναι και οι αλλαγές που θα προκύψουν και για τις άλλες δύο συστημικές τράπεζες, Εθνική και Πειραιώς, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των αυξήσεων κεφαλαίου τους και επανέλθουν στο ταμπλό τα warrants τους.

Η αναπροσαρμογή τόσο στην τιμή εξάσκησης όσο και στον αριθμό των μετοχών που αντιστοιχεί ο κάθε παραστατικός τίτλος της Αlpha Bank καθιστά επί της ουσίας την εξάσκησή τους σχεδόν απίθανη στο κοντινό μέλλον.

Ενδεικτική είναι η αποτίμησή τους στο ταμπλό του Χ.Α., όπου με την επιστροφή τους στη διαπραγμάτευση κινείται στο χαμηλότερο εύρος αποδεκτής τιμής.

Τα νέα χαρακτηριστικά του warrant της Αlpha Bank είναι ο αριθμός των μετοχών που αντιστοιχούν στην άσκηση ενός παραστατικού τίτλου, ο πολλαπλασιαστής δηλαδή, ο οποίος αναπροσαρμόζεται από τις 7,41 μετοχές σε 0,1481736614.

Ταυτόχρονα, οι νέες τιμές εξάσκησης των warrants αναπροσαρμόστηκαν επίσης βάσει του reverse split της μετοχής 50:1. Η επόμενη τιμή εξάσκησης του warrant, που ξεκινάει στις 10 Δεκεμβρίου, ανέρχεται στα 24,64 ευρώ, έναντι 0,4928 ευρώ, που ήταν προ του reverse spilt.

Στα warrants πλέον αντιστοιχούν 169,2 εκατ. μετοχές από το σύνολο των 1.536,9 εκατ. μετοχών ου υφίστανται προς διαπραγμάτευση και οι οποίες αποτελούν ποσοστό 11,01% επί του συνόλου κοινών μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

H ημερομηνία καταχωρίσεως των εντολών συμμετοχής στην άσκηση των warrants ορίστηκε στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ ο διακανονισμός των εντολών συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v