Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταγγελίες για «κούρεμα» στους δικαιούχους της Ασπίς

Τι δηλώνει στο Euro2day.gr ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων της Ασπίς Πρόνοια για την... «κουρεμένη» λίστα των δικαιούχων από τον εκκαθαριστή. Συνέχεια στα δικαστήρια και πίεση στα πολιτικά κόμματα προαναγγέλλουν οι ασφαλισμένοι.

Καταγγελίες για «κούρεμα» στους δικαιούχους της Ασπίς

Την έντονη δυσαρέσκειά τους και την πρόθεσή τους να κάνουν χρήση κάθε νόμιμου μέσου εκφράζουν οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια, δηλώνοντας παράλληλα πως θα εντείνουν τις πιέσεις τους προς τα πολιτικά κόμματα της χώρας προκειμένου να δικαιωθούν και να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Η αιτία της νέας έντασης στο εξάχρονο πλέον... σίριαλ της Ασπίς Πρόνοια ήταν η δημοσίευση της λίστας των δικαιούχων από τον εκκαθαριστή, το περιεχόμενο της οποίας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις πολλών ασφαλισμένων: είτε επειδή δεν τους περιελάμβανε, είτε επειδή τους περιελάμβανε μεν, αλλά με πολύ μικρότερα ποσά αποζημιώσεων.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων της Ασπίς κ. Νίκος Κεχαγιάογλου, δήλωσε στο Euro2day.gr:

«Οι δικαιούχοι, τα ονόματα των οποίων δεν περιλαμβάνονται στη λίστα αποζημιώσεων που συνέταξε ο εκκαθαριστής, αλλά και εκείνοι που περιλαμβάνονται μεν, αλλά με ποσά μικρότερα, θα πρέπει να κινηθούν άμεσα και να ζητήσουν μαζικά την ανακοπή του πίνακα στο Πρωτοδικείο έως την 14η Ιανουαρίου του 2016. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στο προϊόν «Aspis Asset AA2» που δεν θεωρήθηκε από τον εκκαθαριστή ως ασφαλιστικό, αλλά ως καθαρά επενδυτικό, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο προϊόν προβλέπει τη δυνατότητα μετατροπής του κεφαλαίου σε μηνιαία ισόβια σύνταξη.

Ο εκκαθαριστής θεώρησε αυτό το «Aspis Asset AA2» ως επενδυτικό γιατί δεν περιελάμβανε πίνακα που να μετατρέπει το κεφάλαιο σε σύνταξη. Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν τα πράγματα στην ασφαλιστική αγορά, δεν μπορούν να υποστηρίξουν μια τέτοια λογική, γιατί σε κανένα συνταξιοδοτικό συμβόλαιο σήμερα δεν περιλαμβάνεται τέτοιος πίνακας.

Πιστεύω ότι πέρα από τις νομικές κινήσεις που θα κάνει ο Σύλλογός μας, θα πρέπει να εμπλακούν ενεργότερα στη γενικότερη υπόθεση των ασφαλισμένων Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value και τα πολιτικά κόμματα. Από κυβέρνηση και αντιπολίτευση αναμένουμε μεγαλύτερη και ταχύτερη στήριξη στα αιτήματά μας, τα οποία όλοι έχουν αναγνωρίσει ως δίκαια.

Ο Σύλλογός μας θα επιδιώξει το ζήτημα να τεθεί από βουλευτές όλων των κομμάτων στη Βουλή μετά την επικείμενη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού».

Γενικότερα, οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια δηλώνουν την έντονη απογοήτευσή τους από τη στάση της Πολιτείας, καθώς έξι χρόνια μετά το «λουκέτο» της εταιρείας:

• Δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ.
• Δεν έχουν κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εισπράξουν όσα δικαιούνται.
• Το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια.
• Η διαδικασία εκκαθάρισης των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value προχωρεί με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς.
• Τα πολιτικά κόμματα, τόσο αυτά που βρίσκονται στην κυβέρνηση, όσο και εκείνα της αντιπολίτευσης, στηρίζουν μεν το δίκαιο των αιτημάτων τους, ωστόσο η κατάσταση παραμένει σε πλήρη στασιμότητα εδώ και περισσότερα από έξι χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v