Η χιονοστιβάδα της Globo χτύπησε και την InternetQ

Λίγες ημέρες μετά την οριστική διαπραγμάτευση των μετοχών της Globo στην Εναλλακτική Αγορά του Λονδίνου, στο στόχαστρο βρίσκεται η ελληνική εταιρεία marketing μέσω φορητών συσκευών InternetQ. Γιατί στοιχηματίζουν κατάρρευση της μετοχής, τι απαντά η εταιρεία.

Η χιονοστιβάδα της Globo χτύπησε και την InternetQ

Ο διασυρμός που έχουν υποστεί οι ελληνικές τεχνολογικές επιχειρήσεις μετά τις «φούσκες» (για να αποφύγουμε τις χειρότερες εκφράσεις…) των Velti και Globo φαίνεται από τη μεταχείριση που επιφυλάσσουν τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι στη μετοχή και στη διοίκηση της InternetQ, εισηγμένης στην εναλλακτική αγορά (ΑΙΜ) του Λονδίνου. Επειτα από δημοσίευμα με τίτλο «Από την Αθήνα με αγάπη», στο οποίο αφήνονται σαφείς υπανιγμοί για «φούσκωμα» των αποτελεσμάτων κατά το πρότυπο της Globo, η μετοχή της ελληνικής εταιρείας υπηρεσιών marketing μέσω φορητών συσκευών κατέρρευσε την Πέμπτη (σχεδόν κατά 60%), αν και την Παρασκευή ανέκαμψε ελαφρώς.

Η εταιρεία έσπευσε να διαψεύσει τις κατηγορίες που εκτοξεύει ο αρθρογράφος της γνωστής ιστοσελίδας, αλλά ο τελευταίος συνέχισε τις επιθέσεις. Στοιχηματίζει, μάλιστα, πως θα επιτευχθεί ο στόχος για «μισή δραχμή» (!) που έχει βάλει για τη μετοχή. Η κριτική όσων στοιχηματίζουν πως η InternetQ ακολουθεί τον δρόμο της Globo επικεντρώνεται στο γεγονός πως το 2014 το 80% των συνολικών πωλήσεών της προερχόταν από «τρεις πελάτες… στις περιοχές της Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ρωσίας». Το συγκεκριμένο σημείο θεωρείται «σήμα κινδύνου» από τους αρθρογράφους και η διοίκηση της ελληνικής εταιρείας επικαλείται συμβόλαια εμπιστευτικότητας.

Η αντίπαλη πλευρά έφτασε μέχρι του σημείου να επικαλείται, την Παρασκευή, κινήσεις που θεωρεί πως κάνει η πλευρά της InternetQ ώστε να «κρύψει τα ίχνη της». Ως παράδειγμα αναφέρεται η σχέση που φερόταν να έχει η εισηγμένη με τη ρωσική εταιρεία Adviator (καθώς μοιράζονταν τους ίδιους χώρους γραφείων σε τρεις χώρες της Ευρώπης), με βάση τις ιστοσελίδες τους. Σήμερα η ιστοσελίδα της Adviator έχει αλλάξει και την εμφανίζει να έχει παρουσία μόνο σε μία αγορά, αυτή της Ρωσίας, μεταβολή που θεωρήθηκε ύποπτη από όσους στοιχηματίζουν στην κατάρρευση της μετοχής της InternetQ.

Η ίδια πλευρά επισημαίνει πως η Globo και η InternetQ είχαν τους ίδιους συμβούλους στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Στο εννεάμηνο του 2015 η εταιρεία είχε έσοδα 105,5 εκατ. ευρώ (αυξημένα κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο) και κέρδη προ φόρων 7,9 εκατ. ευρώ (+4%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v