Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεβαίνει στην Αθήνα η «Μασούτης»

Την εξαγορά μικρότερων αλυσίδων για επέκτασή της στην πρωτεύουσα και όχι μόνο εξετάζει η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης. Στο στόχαστρο εταιρίες με τζίρο από 50-70 εκατ. ευρώ οι οποίες δεν δραστηριοποιούνται μόνο στην Αττική.

Κατεβαίνει στην Αθήνα η «Μασούτης»

Το έδαφος για την επέκτασή της και στην πρωτεύουσα προετοιμάζει το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Μασούτης. Σύμφωνα με πληροφορίες η αλυσίδα από τη Βόρειο Ελλάδα η οποία τα τελευταία χρόνια έχει "κατέβει" μέχρι την Χαλκίδα, εξετάζει όλα τα σενάρια, μεταξύ των οποίων είναι και η εξαγορά μικρότερων αλυσίδων με τζίρο από 50-70 εκατ. ευρώ οι οποίες δεν δραστηριοποιούνται μόνο στην Αττική.

Όπως ειπώθηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυσή της, η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα δεν αποκλείει την επέκτασή της στην πρωτεύουσα ούτε και την εξαγορά ομοειδών επιχειρήσεων.

"Όλοι συζητάμε με όλους", αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τα στελέχη της επιχείρησης τα οποία έσπευσαν να συμπληρώσουν ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει αύριο. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Euro2day.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της αλυσίδας «η επέκταση θα γίνει με προσεκτικά βήματα και μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμά μας».

Το ενδιαφέρον της Μασούτης για την αγορά της Αθήνας η οποία συγκεντρώνει πάνω από 4 εκατομμύρια πληθυσμό δεν είναι καινούργια. Άλλωστε πριν από λίγους μήνες στελέχη της εταιρείας είχαν βρεθεί στην πρωτεύουσα όπου "κοιτούσαν" συγκεκριμένα ακίνητα στην Εθνική Οδό και στην Γλυφάδα.

Εξάλλου πριν από δύο χρόνια η αλυσίδα είχε βρεθεί σε έκθεση Franchise παρουσιάζοντας το δίκτυο Εxpress Market, που ενοποιεί τα ανεξάρτητα καταστήματα λιανικής κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Μασούτη με ενιαίο σήμα. Πολλοί τότε είχαν συνδέσει αυτή την κίνηση με την πρόθεση της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας να κάνει το πρώτο test drive στην αγορά των Αθηνών.

Σε ότι αφορά την πορεία των οικονομικών μεγεθών της αλυσίδας εφέτος ο τζίρος της εκτιμάται ότι θα καταγράψει αύξηση 1% σε σχέση με το 2014 ενώ την επόμενη χρονιά υπολογίζεται πως ο κύκλος εργασιών της θα ενισχυθεί κατά 5%. Ανάπτυξη η οποία θα προέλθει από το δημιουργία 20 νέων καταστημάτων για τα οποία θα επενδυθούν κεφάλαια 22 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v