Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Κλείνει η πώληση της NBGI Private Equity Ltd

Πού τα βρήκαν η Εθνική με την κοινοπραξία Goldman Sachs και Deutsche Bank. Γιατί υπήρξε πολύμηνη καθυστέρηση για να κλείσει το deal. Νέα παράταση για την ολοκλήρωση της πώλησης του Αστήρ Παλάς.

ΕΤΕ: Κλείνει η πώληση της NBGI Private Equity Ltd

Κλείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η πώληση της NBGI Private Equity σε κοινοπραξία private equity funds που είναι συνδεδεμένες με τις Goldman Sachs και Deutsche Bank.

Η προσφορά της κοινοπραξίας είχε κριθεί προτιμητέα στον διαγωνισμό που έτρεξε πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά η υπογραφή της συμφωνίας καθυστέρησε λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα αλλά και των χρονοβόρων διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από πλευράς Εθνικής.

Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, η συμφωνία υπογράφηκε και πλέον ξεκινά ο μαραθώνιος των εγκρίσεων, που θα οδηγήσει το "μικρό βασίλειο του Λονδίνου", όπως επί χρόνια αποκαλούσαν την NBGI οι Εθνικάριοι, σε άλλα χέρια.

Με γραφεία σε Λονδίνο, Παρίσι και Κωνσταντινούπολη, η εταιρεία NBGI Private Equity Limited, θυγατρική της NBGI International Ltd, είχε υπό τη διαχείρισή της στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 κεφάλαια ύψους 470 εκατ. ευρώ, σε σχέση με περίπου €472 εκατ. την 31 Δεκεμβρίου 2014.

Η καθαρή εσωτερική αξία των επενδύσεών της ανέρχεται σε περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Νέα παράταση για Αστήρ Παλάς

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η διαβούλευση μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ, Εθνικής και Jermyn Street Real Estate για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση πώλησης της Αστήρ Παλάς, στο πλαίσιο του περσινού διεθνούς διαγωνισμού.

Η περίοδος διαβούλευσης ξεκίνησε στις 11 Μαΐου, επεκτάθηκε αρχικά έως την 30ή Νοεμβρίου και ήδη παίζεται η παράταση.

Στόχος παραμένει να βρεθεί φόρμουλα για ολοκλήρωση της πώλησης εντός του πλαισίου της υπάρχουσας διαδικασίας, μετά την απόρριψη από το ΣτΕ του προταθέντος ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου).

Την 30ή Σεπτεμβρίου 2015, το κόστος επένδυσης της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ε. στην κατάσταση οικονομικής θέσης της Εθνικής ανερχόταν σε 255 εκατ. και η αναλογία του ομίλου στο καθαρό ενεργητικό σε 136 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v