Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπήκε Επίτροπος στην International Life

Στην ολοκλήρωση του deal με την Εθνική Ασφαλιστική που αναμένεται να κριθεί την προσεχή Παρασκευή ευελπιστεί η διοίκηση της International Life, προκειμένου να ανακτήσει την απαιτούμενη κεφαλαιακή της επάρκεια. Η ανακοίνωση της ασφαλιστικής.

Μπήκε Επίτροπος στην International Life

Την τοποθέτηση επιτρόπου στην International Life ΑΕΓΑ αποφάσισε η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου:

Α) Την εκτίμηση του ύψους των διαθεσίμου και του απαιτούμενου περιθωρίου φερεγγυότητας καθώς και της ασφαλιστικής τοποθέτησης με ημερομηνία αναφοράς την 31η/12/2015.

Β) Την ομαλή λειτουργία και διαχείριση του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου για την είσπραξη των ασφαλίστρων και των λοιπών απαιτήσεων της Εταιρείας και την πληρωμή των ασφαλιστικών αποζημιώσεων.

Γ) Τη συνέχιση των εργασιών της εταιρείας εξετάζοντας κάθε πρόσφορο μέτρο.

Η κίνηση αυτή αποδίδεται στην έλλειψη της απαιτούμενης κεφαλαιακής επάρκειας, λίγο πριν το κλείσιμο του 2015 και λίγο πριν αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή το πλαίσιο Solvency II.

Το Euro2day.gr πάντως, επικοινώνησε με υψηλόβαθμο στέλεχος της ασφαλιστικής εταιρείας, το οποίο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η όλη «περιπέτεια» θα διαρκέσει μόνο λίγες ημέρες και αυτό γιατί:

• Ήδη από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, συμφωνήθηκε κατ' αρχήν με τη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής η δωρεάν μεταφορά του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life στη θυγατρική της Eθνικής.

• Το όλο θέμα αναμένεται να κλείσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στο επικείμενο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής που είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

Στην περίπτωση που το deal ολοκληρωθεί, η International Life θα αποκτήσει την απαιτούμενη κεφαλαιακή επάρκεια (προφανώς υπάρχει «άνοιγμα» στο χαρτοφυλάκιο του κλάδου ζωής) και στη συνέχεια η International θα δραστηριοποιείται στον κλάδο ζημιών ως ασφαλιστική εταιρεία και ως διαμεσολαβητής της Εθνικής Ασφαλιστικής στα συμβόλαια του κλάδου ζωής.

Η ανακοίνωση της International Life

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η International Life βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταβίβασης χαρτοφυλακίου Ζωής, εγγυώμενη πλήρως τα συμφέροντα όλων των ασφαλισμένων και συνεργατών της.

Κατόπιν αιτήματος της εταιρείας - για λόγους διαφάνειας και διασφάλισης των συμφερόντων όλων των εμπλεκόμενων μερών - η εν λόγω συναλλαγή θα εκτελεστεί υπό την εποπτεία της ΤτΕ. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ιωάννης Περιστέρης, αναλογιστής και έμπειρο στέλεχος της αγοράς, έχει αναλάβει την επίβλεψη της εκτέλεσης και την έγκριση της συναλλαγής, καθώς και όλα όσα η νομοθεσία ορίζει.

Οι εργασίες της International Life στο εξής θα αφορούν στις Γενικές Ασφαλίσεις, ανταποκρινόμενες στις προκλήσεις της νέας εποχής και με βασικούς άξονες την καινοτομία και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών μας.

Η εταιρεία θα προβεί εγκαίρως σε ανακοινώσεις σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εντός των ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v