Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης από Lafarge

Αποδεκτή έκαναν 346 μέτοχοι του Ηρακλή την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της Lafarge, με την εταιρία να αποκτά το 4,52% της εισηγμένης. Στο 93,51% το ποσοστό της. Προχωρά σε squeeze out και διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ.

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης από Lafarge

Τα αποτελέσματα της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για τη μετοχή της ΑΓΕΤ Ηρακλής ανακοίνωσε η Lafarge.

Μετά και τη ΔΠ από την οποία απέκτησε το 4,52% της εισηγμένης, η Lafarge ελέγχει πλέον το 93,51% και θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς και των υπόλοιπων μετοχών, καθώς και στη διαγραφή των μετοχών του Τιτάνα από το Χρηματιστήριο.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει η εταιρία, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 3461/2006, η εταιρεία «LAFARGE CEMENTOS SAU» ανακοινώνει τα αποτελέσματα της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που υπέβαλε στις 30 Ιουλίου 2015 για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΗΡΑΚΛΗΣ», ονομαστικής αξίας 1,70 ευρώ η κάθε μία, τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, ο Προτείνων ή/και οποιοδήποτε πρόσωπο που ενεργεί συντονισμένα με τον Προτείνοντα ή για λογαριασμό του κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου.

Οι λέξεις και φράσεις καθώς και ο συνδυασμός λέξεων και φράσεων με αρχικά κεφαλαία γράμματα, των οποίων ο ορισμός δίδεται στο Πληροφοριακό Δελτίο που συνέταξε ο Προτείνων, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 6 Νοεμβρίου 2015 και δημοσιεύθηκε σύμφωνα με τον Νόμο, θα έχουν την ίδια έννοια όταν χρησιμοποιούνται στην παρούσα ανακοίνωση, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στην παρούσα ή άλλως προκύπτει από τα συμφραζόμενα.

1. Η Περίοδος Αποδοχής ξεκίνησε την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 και έληξε την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015. Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής, 346 Μέτοχοι αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση, προσφέροντας συνολικά 3.215.358 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν περίπου 4,52% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

2. Ο Προτείνων δεν απέκτησε μέσω του Χ.Α. ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο Μετοχές της Εταιρείας κατά το διάστημα από την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης μέχρι και τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής. Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Προσφερθεισών Μετοχών, ο Προτείνων θα κατέχει συνολικά 66.468.761 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν περίπου 93,51% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Επιπλέον Μετοχές που τυχόν αποκτήσει ο Προτείνων μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής μέχρι και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της ως άνω εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης δεν περιλαμβάνονται στο ανωτέρω ποσοστό.

3. Η εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των Προσφερθεισών Μετοχών στον Προτείνοντα από τους Αποδεχθέντες Μετόχους θα λάβει χώρα στις 16 Δεκεμβρίου 2015 και η καταβολή του προσφερόμενου τιμήματος των ΕΥΡΩ 1,23 ανά Μετοχή προς τους Αποδεχθέντες Μετόχους θα λάβει χώρα στις 18 Δεκεμβρίου 2015, σύμφωνα με τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στην παράγραφο 2.18 του Πληροφοριακού Δελτίου.

4. Περαιτέρω, δεδομένων των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων:

(α) θα απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπολοίπων Μετοχών σε τιμή ανά Μετοχή ίση προς το Αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου και την απόφαση 1/644/22.04.2013 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (στο εξής, το «Δικαίωμα Εξαγοράς»), και

(β) υποχρεούται να αγοράσει μέσω συναλλαγών στο Χ.Α. όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης έναντι καταβολής σε μετρητά του Ανταλλάγματος της Δημόσιας Πρότασης σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου. Προς το σκοπό αυτό, ο Προτείνων έχει εισαγάγει μέσω της τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. πάγια εντολή για την αγορά Μετοχών έναντι του Ανταλλάγματος της Δημόσιας Πρότασης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς, ο Προτείνων θα επιδιώξει τη διαγραφή των Μετοχών από το Χρηματιστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 17 παράγραφος 5 του Ν. 3371/2005, δυνάμει απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, στην οποία ο Προτείνων θα ψηφίσει υπέρ αυτής της απόφασης.

Οι όροι της Δημόσιας Πρότασης που αναφέρονται στην παρούσα ανακοίνωση έχουν αποτυπωθεί στο Πληροφοριακό Δελτίο, το οποίο είχε τεθεί στη διάθεση των προσώπων στους οποίους απευθυνόταν. Ειδικότερα η Δημόσια Πρόταση υπόκειτο σε γεωγραφικούς περιορισμούς ως προς τα πρόσωπα στα οποία απευθυνόταν καθώς και σε άλλους περιορισμούς που προσιδιάζουν σε τέτοιου είδους προτάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v