Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ΕΛΠΕ και Edison τα δικαιώματα έρευνας της Petroceltic

Η ολοκλήρωση της µεταβίβασης των δικαιωµάτων, σύµφωνα µε την Σύµβαση Μίσθωσης, υπόκειται στη συναίνεση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Δηλώσεις από τον Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου κ. Γρηγόρη Στεργιούλη.

Σε ΕΛΠΕ και Edison τα δικαιώματα έρευνας της Petroceltic

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγµατεύσεις µεταξύ των εταίρων του επιχειρηµατικού σχήµατος, που κατέχει αποκλειστικά δικαιώµατα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων την περιοχή του ∆. Πατραϊκού κόλπου.

Επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα του Euro2day.gr, συµφωνήθηκε η µεταβίβαση του συνόλου των δικαιωµάτων της Petroceltic Resources Plc (33 1/3%) εξ ηµισείας στους άλλους δύο εταίρους. Κατόπιν αυτού το επιχειρηµατικό σχήµα διαµορφώνεται πλέον σε Ελληνικά Πετρέλαια Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων ∆. Πατραϊκού κόλπου Α.Ε. 50% (διαχειριστής) και Edison International SpA 50%.

Η ολοκλήρωση της µεταβίβασης των δικαιωµάτων, σύµφωνα µε την Σύµβαση Μίσθωσης, υπόκειται στη συναίνεση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, δήλωσε ότι «μετά την πρόθεση της Petroceltic Resources να μεταβιβάσει το σύνολο των δικαιωμάτων της στην περιοχή του Δ. Πατραϊκού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Όμιλος ΕΛΠΕ συμφώνησε να αποκτήσει το ήμισυ αυξάνοντας τα δικαιώματα του σε 50%, ενώ το ίδιο έπραξε και ο άλλος εταίρος μας η Edison. Είναι σαφές ότι συνεχίζουμε να υλοποιούμε τη στρατηγική μας στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων εστιάζοντας στην Ελλάδα.

Οι ερευνητικές εργασίες στην περιοχή του Πατραϊκού συνεχίζονται απρόσκοπτα χωρίς καθυστερήσεις, στοχεύοντας στην ανακάλυψη πετρελαίου στην ελπιδοφόρα αυτή περιοχή το ταχύτερο δυνατόν. Το επόμενο βήμα είναι η διεξαγωγή τρισδιάστατων γεωφυσικών καταγραφών που θα εκτελεστούν από νεότευκτο σκάφος της εταιρείας Dolphin Geophysical UK.

Οι έρευνες θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό προς τις δραστηριότητες των τοπικών κοινωνιών και το περιβάλλον, τηρώντας πλήρως όλες τις προδιαγραφές και απαιτήσεις που αναφέρονται λεπτομερώς στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σχέδιο Περιβαλλοντικής Δράσης και υλοποιεί πλήρως τόσο την συνθήκη «ACCOBAMS» όσο και τις κατευθύνσεις της Μικτής Επιτροπής Διατήρησης της Φύσης (JNCC) για την προστασία των κητωδών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v