Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bερόπουλος: «Ένεση» ρευστότητας άνω των 15 εκατ. από τράπεζες

Τις εγκρίσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού περιμένει η Βερόπουλος, για να προχωρήσει το deal με τη ΜΕΤRO. Εξασφάλισε προσωρινό δάνειο άνω των 15 εκατ. από τις τράπεζες που έχουν ανάψει το «πράσινο φως» για το deal.

Bερόπουλος: «Ένεση» ρευστότητας άνω των 15 εκατ. από τράπεζες

Εν αναμονή της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το deal με τη METRO βρίσκεται η αλυσίδα Βερόπουλος, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr έλαβε τον Δεκέμβριο «ένεση» ρευστότητας από τις τράπεζες άνω των 15 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τράπεζες, οι οποίες έχουν ανάψει το «πράσινο φως» στο deal με τη METRO, έδωσαν προσωρινό δάνειο άνω των 15 εκατ. ευρώ στη Βερόπουλος -σ.σ. αποτελεί μέρος των κεφαλαίων που θα δοθούν ενόψει της συμφωνίας με τη METRO. Τα κεφάλαια αυτά, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, έδωσαν τη δυνατότητα στην αλυσίδα Βερόπουλος να καλύψει μέρος των οφειλών προς τους προμηθευτές της και το βασικότερο, να γεμίσει τα ράφια της κατά τη διάρκεια των εορτών.

Η συμφωνία της METRO με την αλυσίδα Βερόπουλος προβλέπει την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων δανείων της Βερόπουλος -σ.σ. 100 εκατ. ευρώ είναι δάνεια και 65 εκατ. ευρώ είναι leasing- και τη λήψη νέων δανείων για αποπληρωμή υποχρεώσεων και νέες επενδύσεις σε βάθος τριετίας.

Σε ό,τι αφορά στο σκέλος της αναχρηματοδότησης των υφιστάμενων δανείων, η συμφωνία προβλέπει τη μείωση του επιτοκίου, που σήμερα είναι μεσοσταθμικά στο 7-8%, και την επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων σε βάθος 12ετίας.

Εκτός από την αναχρηματοδότηση, η συμφωνία προβλέπει και τη λήψη νέων δανείων. Σύμφωνα με στελέχη της METRO, η Βερόπουλος χρειάζεται περί τα 120 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε προμηθευτές, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζόμενους, και να υλοποιήσει επενδύσεις για την ανακαίνιση του δικτύου της.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, θα περιέλθουν στη METRO οι κεντρικές αποθήκες και το δίκτυο 180 καταστημάτων Βερόπουλος, που εκτείνεται σε 54 πόλεις της χώρας. Η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και στη Σερβία, όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v