Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θέμα ωρών η αποχώρηση Θωμόπουλου από την Πειραιώς

Την παραίτηση του CEO της Πειραιώς ζήτησε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γ. Μιχελής, ως βασικός μέτοχος της τράπεζας. Πρόκειται για κίνηση που φαίνεται να απηχεί πλήρως και το κλίμα εντός τράπεζας καθώς ο κ. Θωμόπουλος χρεώνεται πολλά στις εξελίξεις των τελευταίων μηνών.

Θέμα ωρών η αποχώρηση Θωμόπουλου από την Πειραιώς

Θέμα ωρών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η αποχώρηση του Άνθιμου Θωμόπουλου από την Τράπεζα Πειραιώς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Θωμόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργο Μιχελή, ο οποίος και του ζήτησε την παραίτησή του.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Θωμόπουλος αρχικά δεν εμφανίστηκε πρόθυμος να υποβάλει την παραίτησή του, ωστόσο στην πορεία της ημέρας κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του όχι μόνον από το ΤΧΣ, που αποτελεί τον βασικό μέτοχο της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και από την κυβέρνηση, καθώς επίσης και από την πλειονότητα των στελεχών της ίδιας της Τράπεζας Πειραιώς!

Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των ήδη τεταμένων σχέσεων ήταν οι επιλογές και οι χειρισμοί του κ. Θωμόπουλου στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Πειραιώς, που δημιούργησε εμπλοκές και την έφερε στα πρόθυρα της αποτυχίας, με αποτέλεσμα να αποσοβηθεί ο κίνδυνος με προσωπικές παρεμβάσεις του προέδρου της τράπεζας Μιχάλη Σάλλα και κινητοποίηση ολόκληρου του συστήματος.

Τι υποστηρίζει σήμερα το ΤΧΣ

Με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι σχετικές πληροφορίες είχαν κυκλοφορήσει και δημοσιοποιηθεί από χθες νωρίς το απόγευμα, το ΤΧΣ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι δεν ζητήθηκε από τον κ. Ανθιμο Θωμόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του, χωρίς ωστόσο να διαψεύδει ότι υπήρξε χθες το πρωί συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΤΧΣ Γιώργο Μιχελή.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Σχετικά με αναφορές στον Τύπο που εμφανίζουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) να ζητά την παραίτηση του κ. Θωμόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, το Ταμείο διαψεύδει ότι υπήρξε τέτοιο αίτημα.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στο πλαίσιο των διατάξεων του καταστατικού νόμου του Ταμείου και σύμφωνα με το Μνημόνιο (MoU), το ΤΧΣ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης των Διοικητικών Συμβουλίων των συστημικών τραπεζών.

Η αξιολόγηση θα διεξαχθεί, με την υποστήριξη διεθνούς συμβούλου αναγνωρισμένης εμπειρίας, κατά την περίοδο Φεβρουαρίου - Ιουνίου 2016.

Πληροφορίες από διάφορες έγκυρες πηγές πάντως επιμένουν ότι η αποχώρηση του κ. Θωμόπουλου έχει αποφασιστεί και ότι ήδη έχουν τεθεί σε κίνηση οι διαδικασίες για την αντικατάστασή του από υφιστάμενο στέλεχος της τράπεζας Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v