Emirates: «Στήνει αερογέφυρα» στις γραμμές Ελλάδας-Κύπρου

Δεύτερη πτήση από Ντουμπάι προς Αθήνα και σύνδεση της Αθήνας με τη Λάρνακα ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία των Εμιράτων. Δέλεαρ η χρυσοφόρα γραμμή Αθήνα-Λάρνακα και οι ομογενείς από Αυστραλία και Νότια Αφρική.

Emirates: «Στήνει αερογέφυρα» στις γραμμές Ελλάδας-Κύπρου

Την είσοδο της Emirates Airlines στις γραμμές που συνδέουν την Ελλάδα με την Κύπρο σηματοδοτεί, ουσιαστικά, η ανακοίνωση από την αεροπορική εταιρεία των Εμιράτων ότι εγκαινιάζει από την 1η Μαρτίου 2016 δεύτερη καθημερινή πτήση που θα συνδέει το Ντουμπάι με την Αθήνα μέσω Λάρνακας.

Ο αεροπορικός κολοσσός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα βρεθεί με την κίνησή του απέναντι:

- στην Aegean Airlines ,η οποία είχε καρπωθεί τη μερίδα του λέοντος της συγκεκριμένης γραμμής μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών.

- τη ρουμανική Blue Air, η οποία επιχείρησε να αποσπάσει μερίδιο αγοράς συνδέοντας το βασικό αεροδρόμιο της Κύπρου (Λάρνακα) με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στις γραμμές Ελλάδας-Κύπρου δραστηριοποιείται, επίσης, η ιρλανδική Ryanair, η οποία, όμως, πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ Αθήνας-Πάφου.

Στην πραγματικότητα, η δεύτερη καθημερινή πτήση της Emirates αποτελεί προέκταση του υπάρχοντος δρομολογίου της Ντουμπάι-Λάρνακα. Μόνο που δεν αποτελεί απλή «προέκταση», αφού οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση και στο σκέλος Λάρνακα-Αθήνα. Επί της ουσίας δηλαδή, η Emirates ανακοίνωσε πτήση εντός του χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θα συνδέει δύο χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Η εταιρεία του Κόλπου επιχειρεί να καλύψει την αυξημένη ζήτηση για ταξίδια προς την Αθήνα από προορισμούς όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), την Κίνα αλλά και την Αυστραλία και Νότια Αφρική, όπου διαμένουν πολλοί Έλληνες ομογενείς.

Ταυτόχρονα, η Emirates προσβλέπει να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο από τη χρυσοφόρα γραμμή Αθήνα-Λάρνακα, όπου κυριαρχεί η Aegean Airlines.

Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύει τα... μεγάλα μέσα αφού το νέο δρομολόγιο θα πραγματοποιείται με ένα από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα που πετούν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Πρόκειται για το γιγαντιαίο Boeing 777-300 ER, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει συνολικά 360 επιβάτες, κατανεμημένους σε τρεις κατηγορίες θέσεων. Το αεροσκάφος προσφέρει οκτώ ιδιωτικές σουίτες στην Πρώτη Θέση, 42 καθίσματα σε επίπεδη θέση στη Διακεκριμένη Θέση και 310 καθίσματα στην Οικονομική Θέση.

Η νέα πτήση με κωδικό EK 107 θα αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 07:50 π.μ. και θα φθάνει στη Λάρνακα στις 10:20 π.μ. Στη συνέχεια θα αναχωρεί από τη Λάρνακα στις 11:50 π.μ. και θα φθάνει στην Αθήνα στις 13:35 μ.μ. Η πτήση επιστροφής θα έχει κωδικό EK 108, θα αναχωρεί από την Αθήνα στις 16:15 μ.μ. και θα φθάνει στη Λάρνακα στις 18:00 μ.μ. Μιάμιση ώρα αργότερα (19:30 μ.μ.) το αεροπλάνο θα απογειώνεται από τη Λάρνακα, για να προσγειωθεί στο Ντουμπάι στη 01:25 π.μ. την επόμενη μέρα.

Η γραμμή Αθήνα-Ντουμπάι αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη για την Emirates, αφού από το 1996 που εγκαινιάστηκε έχουν διακινηθεί σε αυτήν περισσότεροι από 2,2 εκατ. επιβάτες.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα της αεροπορικής εταιρείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία ιδρύθηκε το 1985 με μόλις 2 αεροπλάνα και σήμερα διαθέτει 230, πετώντας σε 140 προορισμούς σε περισσότερες από 80 χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v