Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Επικυρώθηκε από τη Γ.Σ. η συμμετοχή στην αύξηση της Attica Bank

Τη συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, με 20 εκατ. ευρώ, επικύρωσε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης.

ΕΥΔΑΠ: Επικυρώθηκε από τη Γ.Σ. η συμμετοχή στην αύξηση της Attica Bank

Επικύρωσε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΥΔΑΠ τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank με την καταβολή 20 εκατ. ευρώ. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με απαρτία 76,59%, με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να επαναμβάνει πως η συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου είναι προς όφελος της εταιρείας ύδρευσης. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Μπενίσης, σε δηλώσεις του, είχε υποστηρίξει πως "η ΕΥΔΑΠ έχει 270 εκατ. ευρώ αποθεματικό “στο συρτάρι” και μια επένδυση 20 εκατ. ευρώ δεν μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».  Πρόσθεσε πως «πήραμε την απόφαση να επενδύσουμε στρατηγικά σε μια τράπεζα η οποία στηρίζεται από όλο τον παραγωγικό κόσμο της χώρας επειδή θεωρούμε ότι είναι καλή επένδυση, όχι επειδή δεχθήκαμε εντολή από την κυβέρνηση». Κατά της συμμετοχής στην αύξηση της Attica Bank είχαν ταχθεί εκπρόσωποι των εργαζομένων και ορισμένοι μικρομέτοχοι.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι στις 15 Ιανουαρίου 2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ. έλαβε χώρα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας στην έδρα της Εταιρείας στο Γαλάτσι Ωρωπού 156, στην οποία παρευρέθηκαν 102 Μέτοχοι, κάτοχοι 81.565.155 μετοχών, εκπροσωπώντας το 76,59% του μετοχικού κεφαλαίου.

1. Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε την εκλογή των Μελών του Δ.Σ. κ.κ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου και Ιωάννη Μπενίση, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Μελών αυτού κ.κ. Αντωνίου Βαρθολομαίου και Επαμεινώνδα Σκλαβενίτη, για το υπόλοιπο της θητείας τους.

2. Ο Μέτοχος Πλειοψηφίας-Ελληνικό Δημόσιο εξέλεξε τον κ. Αλέξανδρο Πουλιάση ως νέο Μέλος του Δ.Σ. της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Ελευθερίου Μαγιάκη. Η θητεία του νέου Μέλους λήγει στις 28.06.2018.

3. Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε την εκλογή του κ. Νικολάου Σαράντη ως Μέλους της Επιτροπής Ελέγχου της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Μέλους κ. Ελευθερίου Μαγιάκη και για το υπόλοιπο της θητείας.

4. Το τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, «Ορισμός Επιτροπής Ελέγχου», δεν συζητήθηκε και κατά συνέπεια η Επιτροπή Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν.3693/2008, παραμένει ως έχει αποτελούμενη από τους κ.κ. Μιχαήλ Σταυρουλάκη ως Πρόεδρο, Ιωάννη Καρδαρά και Νικόλαο Σαράντη ως Μέλη.

5. Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε την υπ' αριθ. 18770/18.12.2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. με θέμα τη συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ATTICA BANK ΑΤΕ με το ποσό των 20 εκατομμυρίων Ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v