Υστατη προσπάθεια για επαναλειτουργία της Softex

Τριμερής συνάντηση εργαζομένων και διοίκησης της Softex με στελέχη του υπουργείου Εργασίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης που θα επιτρέψει την επαναλειτουργία της μονάδας.

Υστατη προσπάθεια για επαναλειτουργία της Softex

Τελευταία προσπάθεια να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Softex θα επιχειρήσει το υπουργείο Εργασίας, στελέχη του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, πρόκειται να συναντηθούν τη Δευτέρα με τη διοίκηση της εταιρείας και με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η απόφαση της ιταλικής πολυεθνικής εταιρείας Bolton στην οποία ανήκει η Softex να κατεβάσει ρολά στο εργοστάσιο της εν Ελλάδι θυγατρικής της έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στους περίπου 200 εργαζόμενους της εταιρείας που ενημερώθηκαν μέσω τηλεφώνου ότι μπαίνει λουκέτο στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επικαλέστηκε στον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων το οικονομικό βάρος που είχε προκύψει από την περυσινή πυρκαγιά και την αδυναμία των μετόχων να καλύψουν το κόστος.

Το θέμα έγινε ευρέως γνωστό χθες μετά από την αντίδραση του υπουργείου Εργασίας το οποίο σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατήγγειλε τη στάση της πολυεθνικής. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «οι ασφαλιστικές εταιρείες με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία.

Αυτό αποτέλεσε το "πρόσχημα", έτσι ώστε αντί να διορθωθεί το πρόβλημα και να συνεχίσει την λειτουργία της η SOFTEX και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου».

Το Euro2day.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη διοίκηση της εταιρείας για να μάθει τους λόγους για τους οποίους αποφασίσθηκε το κλείσιμο της μονάδας και αν υπάρχει ενδεχόμενο η ιταλική μητρική να αναιρέσει την απόφασή της, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v