Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχέδιο εθελούσιας εξόδου θα εφαρμόσει η Τράπεζα Κύπρου

Οι βασικοί άξονες του τρίτου στη σειρά σχεδίου εθελούσιας εξόδου της BOCY εκτιμάται ότι θα είναι πανομοιότυποι με αυτούς των δύο προηγούμενων σχεδίων, με κάπως διαφορετική φιλοσοφία ως προς το ύψος της αποζημίωσης, με βάση τα χρόνια υπηρεσίας των υπαλλήλων.

Σχέδιο εθελούσιας εξόδου θα εφαρμόσει η Τράπεζα Κύπρου
O κύβος ερρίφθη και η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται εντός των προσεχών λίγων ημερών να ανακοινώσει νέο σχέδιο εθελούσιας εξόδου, μεταδίδει το Stockwatch.

Η διεύθυνση της Τράπεζας έχει ήδη ενημερώσει την ηγεσία της ΕΤΥΚ για την απόφαση που έχει λάβει, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες των προνοιών του σχεδίου.

Η επεξεργασία του σχεδίου έχει ολοκληρωθεί, πλην κάποιας νομικής διαδικασίας η οποία μέχρι σήμερα αναμένεται να ξεπεραστεί.

Το προσωπικό θα ενημερωθεί για όλες τις λεπτομέρειες του σχεδίου με εσωτερική εγκύκλιο που θα εκδώσει ο CEO John Hourican.

Η διεύθυνση, σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατα στελέχη της BOCY, διαβεβαίωσε τη συντεχνιακή πλευρά ότι το σχέδιο θα είναι εθελοντικό και θα απευθύνεται προς όλο το προσωπικό.

Οι βασικοί άξονες του τρίτου στη σειρά σχεδίου εθελούσιας εξόδου της BOCY εκτιμάται ότι θα είναι πανομοιότυποι με αυτούς των δύο προηγούμενων σχεδίων, με κάπως διαφορετική φιλοσοφία ως προς το ύψος της αποζημίωσης με βάση τα χρόνια υπηρεσίας των υπαλλήλων.

Η διεύθυνση έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι τα κίνητρα που έχουν επιλεγεί να δοθούν στο προσωπικό που θα ενταχθεί στο σχέδιο θα είναι ελκυστικά, ειδικότερα για τους υπαλλήλους πέραν των 50 ετών.

Μελετούνται επίσης τρόποι ώστε η αποζημίωση που θα δοθεί στους αποχωρήσαντες να είναι αφορολόγητη.

Το κίνητρο αυτό δόθηκε στους υπαλλήλους της Ελληνικής Τράπεζας που είχαν αποχωρήσει με βάση το πρόσφατο σχέδιο εθελούσιας εξόδου. Φαίνεται ότι η πρακτική αυτή θα υιοθετηθεί και στην περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας που εφαρμόζεται μετά τα δραματικά γεγονότα του Μαρτίου του 2013, με διάρκεια τεσσάρων χρόνων, προβλέπει την αποχώρηση περίπου ακόμη 200 υπαλλήλων.

Ωστόσο η διεύθυνση προσδοκεί ότι στο σχέδιο θα ενταχθούν περισσότερα άτομα.

Κατά το πρώτο σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης τον Ιανουάριο του 2013 είχαν αποχωρήσει 229 άτομα.

Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου είχαν αποχωρήσει με βάση το δεύτερο σχέδιο εθελούσιας εξόδου 1370 άτομα.

Στην ΒOCY εργοδοτούνται σήμερα περίπου 4.057 άτομα. Ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων προέρχεται από την πρώην Λαϊκή Τράπεζα.

Η Τράπεζα Κύπρου προειδοποίησε την περασμένη Τρίτη ότι θα καταγράψει ζημίες ύψους €400 εκατ. το 2015, λόγω πρόσθετων προβλέψεων €600 εκατ. που αναγκάστηκε να κάνει από την ΕΚΤ.

Με βάση τα προκαταρκτικά της αποτελέσματα δεν θα χρειαστεί κεφάλαια καθώς ο βασικός δείκτης κεφαλαίων παραμένει πάνω από το εποπτικό όριο του 11,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v