Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα ΕΛΠΕ οι έρευνες υδρογονανθράκων σε 2 περιοχές

Ηδη τα ΕΛΠΕ ηγούνται, ως διαχειριστής, επιχειρηματικού σχήματος με την Edison, στο οποίο έχει παραχωρηθεί, κατόπιν σχετικού διεθνούς διαγωνισμού, η περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού στην οποία σήμερα διεξάγονται εκτεταμένες γεωφυσικές καταγραφές.

Στα ΕΛΠΕ οι έρευνες υδρογονανθράκων σε 2 περιοχές

Το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. είναι ο επιλεχθείς αιτών για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στις περιοχές της Άρτας – Πρέβεζας και της ΒΔ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο σχετικού διεθνούς διαγωνισμού.

Όπως είναι γνωστό, ήδη τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ηγούνται, ως διαχειριστής, επιχειρηματικού σχήματος με την Ιταλική Edison, στο οποίο έχει παραχωρηθεί, κατόπιν σχετικού διεθνούς διαγωνισμού, η περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού κόλπου στην οποία σήμερα διεξάγονται εκτεταμένες γεωφυσικές καταγραφές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γ. Στεργιούλης δήλωσε: «Η ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι ένας στρατηγικός στόχος, στον οποίο η εταιρεία προσβλέπει και επενδύει. Βασιζόμαστε στα μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα που είναι η τεράστια συσσωρευμένη εμπειρία των ανθρώπων μας από τις μέχρι σήμερα έρευνες ως operator σε 39 περιοχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η κατοχή σημαντικής τεχνογνωσίας και η ολοκληρωμένη γνώση του ελλαδικού χώρου. Η επιλογή των περιοχών έχει γίνει, όπως πάντα, με αυστηρά τεχνικά και επιχειρηματικά κριτήρια. Αυτό μας επιτρέπει να επιδιώκουμε την δημιουργία επιχειρηματικών σχημάτων με πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες θα συνεισφέρουν ιδέες, γνώσεις και οικονομική επιφάνεια. Ξεκινάμε αυτοδύναμα, αλλά είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και προτάσεις που θα βασίζονται και θα πληρούν τους επιχειρηματικούς κανόνες της διεθνούς βιομηχανίας. Είναι αδιαπραγμάτευτο καθήκον μας να εφαρμόσουμε όλες εκείνες τις τεχνολογικές μεθόδους, που θα μας επιτρέψουν να εντοπίσουμε και να εκμεταλλευτούμε τυχόν κοιτάσματα υδρογονανθράκων, προς όφελος, πέραν της εταιρείας, της οικονομίας της χώρας μας και της περαιτέρω ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών διασφαλίζοντας, παράλληλα, την ανεκτίμητη κληρονομιά που έχουμε ως λαός, τον φυσικό πλούτο των θαλασσών μας και των βουνών μας».

Η πιο πάνω επιτυχία της ΕΛΠΕ έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων, που συμβάλλουν στην επιτυχή διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v