Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλόκο ΣτΕ στην ανέγερση πολυτελών κατοικιών από Βωβό

Στην προσφυγή τους στο ΣτΕ οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή των επιπλωμένων διαμερισμάτων θα υποβαθμίσει έντονα το φυσικό περιβάλλον, καθώς και τις οικιστικές συνθήκες της Λαυρεωτικής. Το σχέδιο ούτως ή άλλως είχε σταματήσει.

Μπλόκο ΣτΕ στην ανέγερση πολυτελών κατοικιών από Βωβό

Ακυρώνεται το σχέδιο ανέγερσης 208 πολυτελών κατοικιών στην Πουνταζέζα του Λαυρίου από την εταιρεία «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία και Σία Ο.Ε.» , το οποίο είχε ούτως ή άλλως σταματήσει αφού εν τω μεταξύ ο όμιλος κατέρρευση και προ μηνών ήρθε σε συμφωνία με τους πιστωτές.

Πάντως. το ΣτΕ έκανε δεκτή την προσφυγή έξι κατοίκων της Λαυρεωτικής που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις με τις οποίες εγκρίθηκε η κατασκευή τους.

Στην προσφυγή τους στο ΣτΕ οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή των επιπλωμένων διαμερισμάτων θα υποβαθμίσει έντονα το φυσικό περιβάλλον, καθώς και τις οικιστικές συνθήκες της Λαυρεωτικής.

Το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ ακύρωσε ως μη νόμιμες όλες τις αποφάσεις που επέτρεπαν την κατασκευή των 208, κρίνοντας ότι από τα προεδρικά διατάγματα για την Λαυρεωτική, συνάγεται ότι επιτρέπεται η ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων, μοτέλ, καμπινγκ, κλπ, αλλά όχι αυτοτελείς τουριστικές κατοικίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v