ΛΑΡΚΟ: Η Κομισιόν πιέζει, τα προβλήματα μένουν

Σε ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Φλαμπουράρη που έγινε χθες στο Μαξίμου, αποφασίστηκε η εφαρμογή προγράμματος αναδιάρθρωσης της εταιρίας. Ποια τακτική θα ακολουθηθεί στο θέμα της κρατικής ενίσχυσης.

ΛΑΡΚΟ: Η Κομισιόν πιέζει, τα προβλήματα μένουν

Με τη γνωστή συνταγή βλέποντας και κάνοντας αντιμετωπίζονται για μια ακόμη φορά τα τεράστια προβλήματα της ΛΑΡΚΟ, καθώς οι κάθε είδους εκκρεμότητες σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο συσσωρεύονται και δυσχεραίνουν την επίλυσή τους.

Σε ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη που έγινε χθες στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του ΥΠΕΝ Πάνου Σκουρλέτη, της διοίκησης της ΔΕΗ και υπηρεσιακών, συζητήθηκε το πρόβλημα με την επιστροφή παράνομων κρατικών εγγυήσεων τις οποίες η ΛΑΡΚΟ πρέπει να επιστρέψει στο δημόσιο, ύψους περίπου 160 εκατομμυρίων, το πρόβλημα των χρεών προς τη ΔEΗ, των σωρευμένων ζημιών και της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε ό,τι αφορά στην επιστροφή της κρατικής ενίσχυσης, για την οποία η Κομισιόν πιέζει έντονα την κυβέρνηση, αποφασίστηκε να τηρηθεί «σκληρή γραμμή», δηλαδή να υποστηριχθεί με κάθε μέσο η άποψη ότι δεν υπάρχει κρατική ενίσχυση. Ωστόσο, η επιστροφή του ποσού αυτού αποτελεί απόφαση της Κομισιόν και η μη τήρησή της οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον της προβληματικής επιχείρησης, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η εφαρμογή προγράμματος αναδιάρθρωσης και εξοικονόμησης, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και οι ετήσιες ζημίες, ενώ για την τιμή της κιλοβατώρας αναμένεται η απόφαση της διαιτησίας στην οποία έχουν προσφύγει οι δύο πλευρές.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι οφειλές της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔEΗ ανέρχονται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ με βάση την τιμολόγηση της ΛΑΡΚΟ, και σε διπλάσιο ποσό με βάση την τιμολόγηση της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v