Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Εθνική Ασφαλιστική ο κλάδος ζωής της International Life

Ο Όμιλος International θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται ως ασφαλιστική εταιρεία στους κλάδους ζημιών, ενώ παράλληλα θα προωθεί και τα προϊόντα ζωής της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στην Εθνική Ασφαλιστική ο κλάδος ζωής της International Life

Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, θεσμικό όργανο της Εθνικής Τράπεζας έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το «πράσινο φως» για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life. 

Αυτό που απομένει είναι να συνέλθει το Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής και να αποφασίσει σχετικά, δίνοντας τέλος σε ένα σίριαλ που απασχόλησε την εγχώρια ασφαλιστική αγορά κατά τους τελευταίους μήνες.

Από την πλευρά του ο Όμιλος International θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται ως ασφαλιστική εταιρεία στους κλάδους ζημιών, ενώ παράλληλα θα προωθεί και τα προϊόντα ζωής της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το προαναφερόμενο deal, που φέρεται να βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του, αποτελεί το πρώτο μεταξύ μιας σειράς πιθανών άλλων που θα ακολουθήσουν, λόγω της υιοθέτησης του νέου θεσμικού πλαισίου Solvency IΙ.

Άλλωστε και κατά τη χθεσινή εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (εποπτεύουσα αρχή) κ. Γιάννης Στουρνάρας ενθάρρυνε τη σύναψη συνεργασιών και συγχωνεύσεων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την κεφαλαιακή ενδυνάμωση των ασφαλιστικών εταιρειών.

Σε απογευματινή ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής εξέφρασε ερωτήματα για το deal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v