Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λύση ψηφιακής υπογραφής από Mellon και signote

Τα χαρακτηριστικά στοιχεία της υπογραφής, όπως π.χ. η ταχύτητα γραφής και η πίεση αποθηκεύονται με ασφάλεια στο έγγραφο και μπορούν αργότερα να επαληθευτούν από γραφολόγο, ακριβώς όπως θα συνέβαινε με μια χειρόγραφη υπογραφή.

Λύση ψηφιακής υπογραφής από Mellon και signote

Η Mellon Technologies και η signotec συνεργάζονται για να προσφέρουν σε χρηματοπιστωτικούς και άλλους οργανισμούς μια λύση ψηφιακής υπογραφής.

Ενσωματώνοντας τη λύση στις υπάρχουσες επιχειρηματικές διαδικασίες και ροές εργασίας, ο εκάστοτε οργανισμός θα μπορούσε να μειώσει το κόστος και να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο που σε διαφορετική περίπτωση θα δαπανούσε περιμένοντας τα έγγραφα να εκτυπωθούν, να σαρωθούν ή να αποσταλούν μέσω φαξ και στη συνέχεια να αποτυπωθούν εκ νέου.

Η χρήση της τεχνολογίας ψηφιακής υπογραφής επιτρέπει την πλήρη εξάλειψη των διαδικασιών αποστολής, αποθήκευσης, αρχειοθέτησης, αντιγραφής και ανάκτησης των έντυπων εγγράφων.

Πιο συγκεκριμένα, με το λογισμικό της signotec, οι χρήστες μπορούν να υπογράφουν με το χέρι ηλεκτρονικά έγγραφα μέσω μιας επιφάνειας υπογραφής (signature pad), από την οποία τα έγγραφα μπορούν να ενσωματώνονται άμεσα σε περαιτέρω ηλεκτρονικές ροές εργασίας - χωρίς να απαιτείται να αλλάζουν μορφή. Η εφαρμογή αυτή είναι κατάλληλη για όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, και χάρη στο απλό και διαισθητικό περιβάλλον χρήστη ενσωματώνεται εύκολα σε υπάρχοντα επιχειρηματικά συστήματα.

Το έγγραφο που δημιουργείται στο υπάρχον περιβάλλον λογισμικού μιας εταιρείας προβάλλεται στην οθόνη, ο χρήστης το υπογράφει χρησιμοποιώντας την επιφάνεια υπογραφής της signotec και η υπογραφή ενσωματώνεται ψηφιακά και με ασφάλεια στο έγγραφο. Κατά την υπογραφή, τα χαρακτηριστικά στοιχεία της υπογραφής, όπως για παράδειγμα η ταχύτητα γραφής και η πίεση αποθηκεύονται με ασφάλεια στο έγγραφο. Τα δεδομένα αυτά μπορούν αργότερα να επαληθευτούν από γραφολόγο, ακριβώς όπως θα συνέβαινε με μια χειρόγραφη υπογραφή.

Η μεταφορά δεδομένων είναι κρυπτογραφημένη, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ασφάλεια. Μετά την επιβεβαίωση, το υπογεγραμμένο έγγραφο αρχειοθετείται αυτόματα σε ηλεκτρονική μορφή και μπορεί να προσπελαστεί ανά πάσα στιγμή.

Η λύση αυτή έχει προσυπογραφεί από έναν ανεξάρτητο και πιστοποιημένο από δικαστική αρχή γραφολόγο και έχει πιστοποιηθεί από την TUV.

Επιπλέον, η λύση συμμορφώνεται πλήρως με την οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις νόμιμες «προηγμένες ψηφιακές υπογραφές».

Παράλληλα με το λογισμικό, η Mellon και η signotec είναι σε θέση να προσφέρουν ποικίλες επιφάνειες υπογραφής καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες. Οι επιφάνειες υπογραφής Sigma, Omega, Gamma και Alpha θέτουν νέα πρότυπα για τις συσκευές αποτύπωσης ψηφιακών υπογραφών, αναφορικά με το μέγεθος, τον σχεδιασμό, την εργονομία και τη λειτουργικότητά τους. Όπως σημειώνουν οι δύο εταιρίες, όλες οι συσκευές παρέχουν την ιδανική πλατφόρμα για μία στιβαρή αρχιτεκτονική ψηφιακής υπογραφής που έχει ως επίκεντρο τους πελάτες, ενώ εγγυώνται παρατεταμένη διάρκεια ζωής και απαράμιλλη ανθεκτικότητα σε συνδυασμό με την ύψιστη ασφάλεια.

«Είναι τιμή και χαρά μας να συνεργαζόμαστε με τη signotec. Η λύση αυτή εγγυάται μέγιστη ταχύτητα επεξεργασίας, ασφάλεια και λειτουργικότητα για τους τελικούς χρήστες, που θα απολαμβάνουν μια βελτιωμένη εμπειρία», σχολίασε η Μάρω Χονδροπούλου, Product Unit Manager της Mellon Technologies.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Mellon Technologies - τον ηγέτη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τη διαχείριση επιχειρηματικών διαδικασιών μέσω της παροχής εξαιρετικών υπηρεσιών στους πελάτες της. Μαζί θα τελειοποιήσουμε αυτές τις αξιόπιστες υπηρεσίες οι οποίες προσανατολίζονται στον πελάτη - δίνοντας όπως πάντα ειδική έμφαση στην προστασία και ασφάλεια των δεδομένων», εξηγεί ο Arne Brandes, διευθύνων σύμβουλος της signotec GmbH.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v