Συνεργασία της ελληνικής Αttrativo με την αμερικανική Keds

Την παραγωγή υποδημάτων που θα φέρουν τις προδιαγραφές αλλά και την επωνυμία της αμερικανικής φίρμας ανέλαβε η ελληνική εταιρία νεανικής ένδυσης.

Συνεργασία της ελληνικής Αttrativo με την αμερικανική Keds

Συμφωνία συνεργασίας με την αμερικανική φίρμα σπορ υποδημάτων Κeds συνήψε η ελληνική εταιρία νεανικής ένδυσης Attrativo, με αντικείμενο την παραγωγή συγκεκριμένης σειράς παπουτσιών για διάθεση στην ελληνική αγορά.

Η νέα σειρά υποδημάτων, που θα φέρει το διακριτικό όνομα «Κeds by Attrattivo», θα είναι στα καταστήματα Attrattivo τη νέα σεζόν, ενώ υλοποιήθηκε με βάση τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Keds, αλλά ο σχεδιασμός ανήκει στην ελληνική εταιρία. Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου τύπου συνεργασία που συνάπτει η Keds στην Ελλάδα, ωστόσο η φίρμα έχει συνάψει κατά καιρούς επιλεγμένες συνεργασίες με τα διεθνή brands ένδυσης Hollister και Αbercrombie.

Σημειώνεται ότι η Keds είναι μια από τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες εταιρείες υποδημάτων στην Αμερική, με ιστορία από το 1916, η οποία παράγει τα κλασικά πάνινα παπούτσια από καμβά με λαστιχένιες σόλες, τα sneakers. Η μάρκα αργότερα εξαγοράστηκε από τη Stride Rite Corporation και σήμερα ελέγχεται από τη Wolverine World Wide, με ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά υπόδησης και με ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο με brands όπως: Merrell, Sperry, Hush Puppies, Saucony, Wolverine, Keds, Soft Style, Cat, Harley-Davidson κ.ά.

Όσον αφορά στην Attrattivo, η οποία ιδρύθηκε το 1989, σχεδιάζει, παράγει και εμπορεύεται τα brands Attrativo και A.L.E..

Σήμερα διαθέτει δίκτυο 103 καταστημάτων (ιδιόκτητα και franchise), στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Τσεχία, Σαουδική Αραβία, Κύπρος, Τουρκία, Πολωνία και Σερβία). Σήμερα το δίκτυο πραγματοποιεί ετήσιες πωλήσεις της τάξης των 34 εκατ. ευρώ, οι οποίες συνεχίζουν να αναπτύσσονται, αν και με ήπιο ρυθμό, με βάση τα στοιχεία του 2015.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v