Entersoft: Οριακή αύξηση εσόδων το 2015

Στα 9,53 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά έσοδα του ομίλου Entersoft το 2015, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στο 0,96 εκατ. ευρώ από 1,54 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014. Θετική πορεία για Retail Link και Cardisoft.

Entersoft: Οριακή αύξηση εσόδων το 2015
Υποχώρηση των προ φόρων κερδών, παρά την οριακή αύξηση των εσόδων του εμφάνισε ο όμιλος Entersoft στη χρήση του 2015. Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του ομίλου ανήλθαν στα 9,53 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας οριακή αύξηση έναντι του 2014. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στο 0,96 εκατ., ενώ την περυσινή χρήση ήταν 1,54 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα της μητρικής ανήλθαν στα 6,99 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο 0,85 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρία, αν και η χρονιά σημαδεύτηκε από συγκράτηση επενδύσεων λόγω του ρευστού περιβάλλοντος, η Entersoft κατάφερε να υπογράψει νέες σημαντικές συμβάσεις.

Για τη μητρική ενδεικτικά αναφέρεται η προγραμματική συμφωνία με όλο τον όμιλο HONDOS τόσο για τις ιδιόκτητες εταιρίες του όσο και τους franchisees, και επιπλέον με τις εταιρίες BIC ΒΙΟΛΕΞ, AKZO NOBEL, ΒΙΒΕΧΡΩΜ, APIVITA, ΣΕΛΙΔΗ ANTISEL, DUROSTICK, ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ ΑΕ, ΑΡΡΙΑΝΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ, ΑΛΦΑ ΜΑΡΙΝ, ΑΤΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ LOGISTICS, TODAYlicious και πολλές άλλες μέσω του δικτύου συνεργατών.

Από τις θυγατρικές, η Retail Link συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία με αύξηση σε έσοδα και κέρδη. Οι πωλήσεις στο εξωτερικό παρουσίασαν ανοδική πορεία, ενώ για πρώτη χρονιά συνέβαλε ουσιαστικά και η θυγατρική στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Θετική πορεία είχε και η Cardisoft, που παρέδωσε δεκάδες έργα σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και βελτίωσε θεαματικά τη ρευστότητά της.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εταιρία, παρά τη δυσμενή συγκυρία, συνεχίζει απρόσκοπτα το επενδυτικό της πλάνο για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και κυρίως τα προϊόντα τεχνολογίας SaaS και το νέο προϊόν Logistics Warehouse Management System (WMS) που θα παρουσιάσει επίσημα εντός του 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v