Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθησυχάζει το ΥΠΑΝ για την ΕΒΖ

Με αφορμή την προσωρινή αναβολή της συζήτησης του αιτήματος της ΕΒΖ για τη χρηματοδότηση της εταιρίας, στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, το υπουργείο Οικονομίας επισημαίνει ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η αναδιάρθρωση και αναχρηματοδότηση της εταιρίας.

Καθησυχάζει το ΥΠΑΝ για την ΕΒΖ
Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού επισημαίνει ότι η προσωρινή αναβολή της συζήτησης του αιτήματος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για τη χρηματοδότηση της εταιρίας, στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο που είχε υποβάλει η διοίκησή της, δεν διακινδυνεύει το εν λόγω επιχειρηματικό σχέδιο και την ομαλή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης και αναχρηματοδότησής της.

Το υπουργείο είναι σε διαρκή διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να ξεκινήσει η αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών για τη σοδειά του Σεπτεμβρίου 2015 και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της ΕΒΖ.

Παράλληλα, ο υπουργός θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία τευτλοπαραγωγών την Τρίτη 15 Μαρτίου, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την εξόφληση των οφειλών και τη βιωσιμότητα της καλλιέργειας και της ΕΒΖ.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη (3/3) η ΕΒΖ με ανακοίνωσή της είχε υποστηρίξει ότι «έχει γίνει αποδεκτό από την Τράπεζα Πειραιώς το σχέδιο ανασυγκρότησης, έχει ήδη συμφωνηθεί το πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του συνολικού χρέους της EΒΖ και απομένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο υλοποίησής του».

Παράλληλα, εξέφραζε την αισιοδοξία της ότι από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει η εξόφληση των παραγωγών και η εξομάλυνση της λειτουργίας της Επιχείρησης.

Ωστόσο, με νέα ανακοίνωσή της την επόμενη μέρα (4/3) η ΕΒΖ έσπευσε να «ψαλιδίσει» τις προσδοκίες, διευκρινίζοντας ότι με την Τράπεζα Πειραιώς γίνονται συνεννοήσεις για την τελική συμφωνία για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Επιχείρησης που περιλαμβάνει και την αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους της εταιρίας, το οποίο σε κάθε περίπτωση τελεί υπό την έγκριση του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v