Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινο φως» στο πρόγραμμα εθελουσίας της Πειραιώς

Έως και 180.000 ευρώ η αποζημίωση για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Ποια κριτήρια θα «εφαρμοστούν». Η δυνατότητα για σταδιακή αποχώρηση απασχολουμένων. Στα 52 εκατ. εκτιμάται η ετήσια εξοικονόμηση για την τράπεζα από το πρόγραμμα της εθελουσίας.

«Πράσινο φως» στο πρόγραμμα εθελουσίας της Πειραιώς

Η διοίκηση του ΤΧΣ ενέκρινε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που είχε υποβάλει η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο την αποχώρηση 1.500 εργαζομένων από τις εν Ελλάδι δραστηριότητες του ομίλου.

Η ετήσια εξοικονόμηση για την τράπεζα, εφόσον το πρόγραμμα στεφθεί με επιτυχία, εκτιμάται στα 52 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να βγει στον αέρα τις επόμενες ώρες, προβλέπεται να είναι γενναιόδωρο, ανάλογα με μια σειρά κριτηρίων όπως το πού (επαρχία, Αθήνα, Αττική) απασχολείται ο εργαζόμενος, την ηλικία του και τα χρόνια που δουλεύει στην τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, το ύψος του πακέτου αποζημίωσης αγγίζει κατ' ανώτατο όριο τις 180.000 ευρώ για τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας.

Επίσης το πρόγραμμα θα παρέχει τη δυνατότητα σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων να αποχωρήσουν σταδιακά μέσω διετούς άδειας μετ' αποδοχών (sabbatical), χωρίς όμως να έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τράπεζα έχει τη δυνατότητα να μην εγκρίνει το πρόγραμμα εφόσον διαπιστώνει ότι ο εργαζόμενος είναι απαραίτητος για τον όμιλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο πρόγραμμα εθελουσίας που επίκειται αφορά στην Εθνική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v