Πειραιώς: Απρόσμενος «μποναμάς» από πώληση της Visa Europe

Πόσα εκτιμά ότι θα εισπράξει η Τράπεζα Πειραιώς με βάση τη συνεισφορά της στα καθαρά έσοδα της Visa Europe. Αναγνωρίστηκε ήδη από το δ' τρίμηνο του 2015 το έσοδο.

Πειραιώς: Απρόσμενος «μποναμάς» από πώληση της Visa Europe

Περί τα 66 εκατ. ευρώ θα εισπράξει η Τράπεζα Πειραιώς, εφόσον ολοκληρωθεί η πώληση της Visa Europe στη Visa Inc με τους όρους που έχουν ανακοινωθεί.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, τον περασμένο Δεκέμβριο η Visa Europe ενημέρωσε τα μέλη της για την επικείμενη πώληση του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου στη Visa Inc, έναντι τιμήματος ύψους 16,5 δισ. ευρώ!

Με βάση την παραπάνω ενημέρωση και την εξέλιξη της διαδικασίας στο τέλος του 2015, η Πειραιώς αναγνώρισε στα «Κέρδη/ζημίες» από την αποτίμηση μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων» αναλογούν όφελος 65,9 εκατ. ευρώ.

Το παραπάνω όφελος προσδιορίσθηκε από τη Visa Europe με βάση τη συνεισφορά της Πειραιώς στα καθαρά έσοδα της Visa Europe για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο

Το ποσό των 66 εκατ. ευρώ δεν είναι μεγάλο βέβαια, αλλά στον στόχο για εμφάνιση πάση θυσία κερδών φέτος είναι μια βοήθεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v