Dionic: Σχηματισμός πρόσθετης πρόβλεψης απομείωσης 2,1 εκατ.

Στην αποδοχή της εκτίμησης των ορκωτών ελεγκτών για σχηματισμό πρόσθετης πρόβλεψης απομείωσης ποσού 2,1 εκατ. ευρώ αναφοριά με ακίνητα και βραδείας κίνησης αποθέματα αποτιμημένα σε τιμές κτήσης ποσού 4 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Dionic.

Dionic: Σχηματισμός πρόσθετης πρόβλεψης απομείωσης 2,1 εκατ.
Η εταιρία Dionic ΑΕΒΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατόπιν της από 31.3.2016 έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίσθηκε η αποδοχή της γνώμης που διατύπωσαν οι ορκωτοί ελεγκτές των οικονομικών καταστάσεων της εισηγμένης.

Ειδικότερα, ως προς το θέμα της Γνώμης με Επιφύλαξη σχετικά με το κονδύλι «Αποθέματα» της Κατάστασης Οικονομικής θέσης της εταιρίας και συγκεκριμένα ότι σε αυτά περιλαμβάνονται ακίνητα και βραδείας κίνησης αποθέματα αποτιμημένα σε τιμές κτήσης ποσού 4 εκατ. ευρώ περίπου, έναντι των οποίων έχει σχηματιστεί σχετική πρόβλεψη απομείωσης ποσού 856 χιλ. ευρώ περίπου, ενώ κατά την εκτίμησή των ορκωτών ελεγκτών θα έπρεπε να έχει σχηματιστεί πρόσθετη πρόβλεψη απομείωσης ποσού 2,1 εκατ. ευρώ περίπου, το Διοικητικό Συμβούλιο ενώ αρχικώς είχε εκτιμήσει ότι τα εν λόγω αποθέματα ήταν δυνατόν να αξιοποιηθούν και να εκμεταλλευτούν εντός του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης με μικρότερη απομείωση αυτών, εντούτοις αποδέχθηκε την ανωτέρω συντηρητικότερη εκτίμηση των ορκωτών ελεγκτών προς άρση της επιφύλαξης αυτών.

Ως εκ τούτου προχώρησε στην επαναδιατύπωση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσής του για την χρήση 1.1.2015-31.12.2015 και των Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσης 1.1.2015-31.12.2015 και την εκ νέου δημοσιοποίηση αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v