Viohalco: Ανατατάξεις σε ΕΛΚΑ και ΣΩΛΚ

Κύκλοι προσκείμενοι στον εισηγμένο Όμιλο διαβεβαιώνουν πως οι αποσχίσεις κλάδων σε Ελληνικά Καλώδια και Σωληνουργεία Κορίνθου δεν θα επιφέρουν καμιά χρηματιστηριακή μεταβολή, αλλά αντίθετα θα δώσουν ευελιξία και θα διευκολύνουν στην ανάληψη νέων συμβάσεων στο εξωτερικό.

Viohalco: Ανατατάξεις σε ΕΛΚΑ και ΣΩΛΚ

Ο όμιλος Viohalco ανακοίνωσε σήμερα την απόσχιση βιομηχανικών και εμπορικών κλάδων από τις Ελληνικά Καλώδια και Σωληνουργεία Κορίνθου και την εισφορά του σε άλλες θυγατρικές.

Ειδικότερα, τα Σωληνουργεία Κορίνθου ανακοίνωσε ότι στις 31 Μαρτίου 2016 τα Διοικητικά Συμβούλια της ΣΩΛΚ και της, κατά 100% θυγατρικής της, μη εισηγμένης εταιρίας «Ε.ΒΙ.ΚΕ Α.Ε.», αποφάσισαν την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του βιομηχανικού και εμπορικού κλάδου κατασκευής σωλήνων και κοίλων δοκών της ΣΩΛΚ και την απορρόφησή του από τη Ε.ΒΙ.ΚΕ Α.Ε.

Αντίστοιχα, η Eλληνικά Καλώδια ανακοίνωσε ότι στις 31 Μαρτίου 2016 τα Διοικητικά Συμβούλια της Ελληνικά Καλώδια και της, κατά 100% θυγατρικής της, μη εισηγμένης Εταιρίας «ΣΥΜΜ.ΕΠ. Α.Ε.», αποφάσισαν την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του βιομηχανικού και μέρους του εμπορικού κλάδου της ΕΛΚΑ και την απορρόφησή του από τη ΣΥΜΜ.ΕΠ. Α.Ε.

Κύκλοι προσκείμενοι στον εισηγμένο Όμιλο διαβεβαιώνουν πως οι παραπάνω κινήσεις δεν θα επιφέρουν καμιά χρηματιστηριακή μεταβολή, αλλά αντίθετα θα δώσουν ευελιξία και θα διευκολύνουν στην ανάληψη νέων συμβάσεων στο εξωτερικό.

«Έχουμε κάνει πολύ μεγάλες επενδύσεις και στους δύο αυτούς Ομίλους, σε τομείς που είναι υποσχόμενοι. Τα Σωληνουργεία Κορίνθου έχουν επενδύσει γύρω στα 70 εκατ. την τελευταία διετία και τα Ελληνικά Καλώδια περίπου 120 εκατ. ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια, εκ των οποίων γύρω στα 70 εκατ. στην Fulgor. 

Τώρα λοιπόν πρέπει να επιδιώξουμε να αναλάβουμε σημαντικές συμβάσεις, ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Έχουμε διαπιστώσει ότι τα νέα σχήματα, πέρα από ευελιξία που θα δώσουν σε θέματα χρηματοδότησης, θα μας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και για το λόγο αυτό προχωρούμε στις συγκεκριμένες κινήσεις».

Ως ημερομηνία του Ισολογισμού Μετασχηματισμού ορίσθηκε η 31η Δεκεμβρίου 2015.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v