Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμάζεται νέα τράπεζα με επικεφαλής τον Ανθιμο Θωμόπουλο!

«Πράσινο φως» για την ενεργοποίηση της άδειας της Credicom Consumer Finance και τη μετατροπή της σε πλήρη τράπεζα, λαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες η Credit Agricole, από την ΤτΕ. Ως επικεφαλής φέρεται ο Άνθ. Θωμόπουλος ο οποίος υποχρεώθηκε πρόσφατα σε παραίτηση από την Τρ. Πειραιώς.

Ετοιμάζεται νέα τράπεζα με επικεφαλής τον Ανθιμο Θωμόπουλο!

Το «πράσινο φως» για τη ενεργοποίηση της άδειας της θυγατρικής της Credit Agricole, Credicom Consumer Finance, και τη λειτουργία της ως κανονική τράπεζα, φαίνεται ότι έχει δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Θα είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που ξεκινά τη λειτουργία του ένα νέο τραπεζικό σχήμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχετικό αίτημα διαβιβάστηκε και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ως αρμόδιο για τον τραπεζικό τομέα, ο οποίος ήταν θετικός στη σχετική εισήγηση. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε και σε συνάντηση που είχε ο κ. Δραγασάκης με τον κ. Στουρνάρα, την παραμονή της 25ης Μαρτίου, στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο διοικητής της ΤτΕ φέρεται να είχε συνάντηση για το ίδιο θέμα την 31η Μαρτίου, με εκπρόσωπο της Credit Agricole.

Αξιοσημείωτο είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι επικεφαλής της νέας τράπεζας, εφόσον ολοκληρωθεί το εγχείρημα, θα είναι ο Άνθιμος Θωμόπουλος, έως πρότινος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος υποχρεώθηκε πρόσφατα σε παραίτηση, μετά και τα όσα συνέβησαν με την αύξηση κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, που παραλίγο να καταλήξει σε αποτυχία.

Τότε μάλιστα υπήρξε και έντονη παρέμβαση από την πλευρά του Τζον Πόλσον -του οποίου το hedge fund διαθέτει ποσοστό στην Πειραιώς-, δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα για το «ενδιαφέρον» του Αμερικανού επενδυτή στο πρόσωπο ειδικά του κ. Θωμόπουλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v