Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάλλας: Θα επιστρέψουμε σε κερδοφορία φέτος

Οι χαμηλότερες προβλέψεις θα βοηθήσουν την τράπεζα να επιστρέψει σε κέρδη φέτος, σημείωσε ο πρόεδρος της Πειραιώς. Δεν βλέπει περαιτέρω πτώση τιμών στο ελληνικό real estate. Θα χρειαστεί χρόνο η πλήρης άρση των capital controls.

Σάλλας: Θα επιστρέψουμε σε κερδοφορία φέτος

Η Τράπεζα Πειραιώς θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2016, με βοήθειες από τις μειωμένες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια και τον περιορισμό κόστους, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της τράπεζας Μιχάλης Σάλλας.

"Το 2016 θα έχουμε κέρδη, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που εμφανίστηκε το δ' τρίμηνο του 2015 συνεχίζεται και το πρώτο τρίμηνο, κάτι που οδηγεί σε χαμηλότερες προβλέψεις", δήλωσε ο κ. Σάλλας. 

Ο πρόεδρος της Πειραιώς υπογράμμισε ότι ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων αναμένεται να μειωθεί κάτω του 17% του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων ως το 2018. Ο δείκτης μειώθηκε στο 39,5% το δ' τρίμηνο του 2015 από 40,5% το προηγούμενο τρίμηνο. 

Ο κ. Σάλλας εκτίμησε ότι η υποχώρηση στις τιμές του real estate, που επηρέασε τις εγγυήσεις των δανείων και συνέβαλε στην εκτίναξη των προβλέψεων πέρυσι, έχει φτάσει στο τέλος της.

"Δεν βλέπω περαιτέρω πτώση τιμών στην ελληνική αγορά real estate. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι κρίσιμη και θα οδηγήσει σε βελτίωση", τόνισε.

Ωστόσο, προέβλεψε ότι η πλήρης άρση των capital controls και η επιστροφή μεγάλου μέρους των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα θα χρειαστεί χρόνο.

Η Πειραιώς θα αποχωρήσει από τις δραστηριότητές της στην Κύπρο ως τα μέσα τους καλοκαιριού, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Πειραιώς.

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v