Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την αλυσίδα Καρυπίδης

Σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία, η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 αφορά σε χρέη που δημιούργησε η Αρβανιτίδης, στην οποία ανήκε το δίκτυο των καταστημάτων, και δεν σχετίζεται με πτώχευση της εταιρείας αλλά με την προστασία από τους πιστωτές της και με μια προσπάθεια εξυγίανσής της.

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την αλυσίδα Καρυπίδης

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε η εταιρεία Καρυπίδης, η οποία την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την πλευρά της εταιρείας, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την αλυσίδα Μαρινόπουλος.

Σημειώνεται πως στις 13 Φεβρουαρίου η «Μαρινόπουλος Α.Ε.» και η «Αφοί Καρυπίδη ΑΕΕΕ» είχαν ανακοινώσει την από κοινού απόφασή τους για λύση της μεταξύ τους σύμβασης δικαιόχρησης. Η συγκεκριμένη συμφωνία, η οποία έσπασε τον περασμένο Φεβρουάριο, και είχε ανακοινωθεί στις 11 Μαρτίου του 2014, αφορούσε τα πρώην 149 καταστήματα της Αρβανιτίδης που έχουν περάσει στον έλεγχο της Καρυπίδης και τα οποία λειτούργησαν για λιγότερο από δύο χρόνια κάτω από την «ομπρέλα» Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express με βάση τη συμφωνία δικαιόχρησης με τη Μαρινόπουλος.

Η συνεργασία αυτή, όπως υποστηρίζει η πλευρά της Καρυπίδης, άφησε οφειλές στην εταιρεία -σ.σ. στελέχη της Καρυπίδης αναφέρουν πως η Μαρινόπουλος οφείλει στην Καρυπίδης το ποσό των 28 εκατ. ευρώ-, με αποτέλεσμα σήμερα οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, σήμερα Τετάρτη θα εκδικαζόταν η αίτηση λήψης μέτρων προσωρινής διαταγής, ασφαλιστικά μέτρα, έναντι των πιστωτών της και δη της Μαρινόπουλος, δικάσιμος η οποία ανεβλήθη μετά από αίτημα της τελευταίας. Η νέα δικάσιμος ορίσθηκε για τις 5 Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά στην αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99, σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία Καρυπίδης, αφορά σε χρέη που δημιούργησε η πρώτη ιδιοκτήτρια εταιρεία, ήτοι η Αρβανιτίδης, στην οποία ανήκε το δίκτυο των καταστημάτων πριν περάσει στην Καρυπίδης, και δεν σχετίζεται με πτώχευση της εταιρείας αλλά με την προστασία από τους πιστωτές της και με μια προσπάθεια εξυγίανσής της.

Επίσης, οι ίδιοι αναφέρουν πως η προσπάθεια εξυγίανσης αφορά στη ρύθμιση οφειλών προς το ΙΚΑ και την εφορία και δεν αφορά κανέναν προμηθευτή και κανέναν εργαζόμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v