Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε Renco - ΤΕΡΝΑ οι σταθμοί συμπίεσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ

Οι δύο εταιρείες θα κατασκευάσουν τους σταθμούς συμπίεσης σε Ελλάδα και Αλβανία καθώς και έναν μετρητικό σταθμό. Στόχος η ολοκλήρωση των εργασιών εντός δύο ετών.

Σε Renco - ΤΕΡΝΑ οι σταθμοί συμπίεσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ

Στην κοινοπραξία της ιταλικής Renco SpA και της ΤΕΡΝΑ ανέθεσε η εταιρεία διαχείρισης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ την κατασκευή των σταθμών συμπίεσης. Πρόκειται για τον σταθμό συμπίεσης που θα λειτουργήσει στους Κήπους του Εβρου, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, καθώς και τοn σταθμό συμπίεσης στο Φίερι της Αλβανίας και τον μετρητικό σταθμό στη Βίγλιστα της γειτονικής χώρας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας διαχείρισης του ΤΑΡ, η κατασκευή των σταθμών συμπίεσης και του μετρητικού σταθμού θα ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 και θα ολοκληρωθεί εντός διετίας. Οι σταθμοί συμπίεσης «θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ασφάλειας» και θα βρίσκονται μακριά από πυκνοκατοικημένες περιοχές, ώστε να έχουν τις χαμηλότερες δυνατές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινωνίες». Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία για τις έξι τουρμπίνες που θα εγκατασταθούν στους σταθμούς συμπίεσης είχε ανατεθεί από τον Σεπτέμβριο του 2015 στη γερμανική Siemens.

Εντός του 2016 η εταιρεία διαχείρισης του ΤΑΡ, που θα μεταφέρει αζέρικο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, έχει αναθέσει και τις συμβάσεις για το επίγειο τμήμα του αγωγού σε Ελλάδα και Αλβανία καθώς και για το υποθαλάσσιο τμήμα μέχρι την Ιταλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v