Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικά Πολυκαταστήματα: Αύξηση 5,5% οι πωλήσεις το α' τρίμηνο

Τη μεγαλύτερη αύξηση κατά 8,3% σημείωσε το πολυκατάστημα Attica στο Golden Hall, με πωλήσεις της τάξης των 10,7 εκατ. ευρώ. Αύξηση τζίρου και για το κεντρικό πολυκατάστημα του ομίλου στη Θεσσαλονίκη. Οι φετινές επενδύσεις.

Αττικά Πολυκαταστήματα: Αύξηση 5,5% οι πωλήσεις το α τρίμηνο

Απόδοση πάνω από το μέσο όρο της αγοράς συνεχίζει να παρουσιάζει ο όμιλος των Αττικών Πολυκαταστημάτων, καθώς ακόμη και το α' τρίμηνο της χρήσης του 2016 όπου η πτώση της αγοράς ένδυσης ήταν αισθητή, παρουσίασε αύξηση πωλήσεων.

Ειδικότερα, σε ενοποιημένη βάση οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,5% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, όπου ενσωματώνονται και οι χειμερινές εκπτώσεις. Τη μεγαλύτερη αύξηση κατά 8,3% σημείωσε το πολυκατάστημα Attica στο Golden Hall, με πωλήσεις της τάξης των 10,7 εκατ. ευρώ έναντι 9,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Το κεντρικό πολυκατάστημα του ομίλου στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Τσιμισκή, εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 6,2% στα 4 εκατ. ευρώ από 3,8 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ αύξηση κατά 3% παρουσίασε το κεντρικό κατάστημα στο City Link στο Σύνταγμα, με πωλήσεις 19,9 εκατ. ευρώ από 19,3 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Αύξηση σημείωσαν και οι πωλήσεις του καταστήματος στο Cosmos στη Θεσσαλονίκη, που ανήλθαν σε 3,5 εκατ. ευρώ από 2,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ενώ μικρή μείωση πωλήσεων σημείωσε το κατάστημα του ομίλου στο Τhe Mall Athens.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης για το 2016, συνεχίζεται η αναζήτηση κατάλληλου ακινήτου για τη δημιουργία ενός ακόμη σημείου στα νότια προάστια της Αθήνας, ενώ προγραμματισμένη είναι για φέτος η έναρξη ανακαίνισης του κεντρικού και παλαιότερου καταστήματος στο City Link, τη φετινή άνοιξη, η οποία αναμένεται να απαιτήσει επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v