Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γουρζής (ΤΕΡΝΑ): Ορατός ο κίνδυνος αφελληνισμού του κατασκευαστικού κλάδου

Βαριές κουβέντες από τον αντιπρόεδρο της ΤΕΡΝΑ Μιχάλη Γουρζή κατά τη διάρκεια ημερίδας για τη Γέφυρα Τσακώνας που κατασκεύασε η ελληνική τεχνική εταιρεία. "Μας θέλουν υπεργολάβους των ξένων όπως στο παρελθόν", υποστήριξε.

Γουρζής (ΤΕΡΝΑ): Ορατός ο κίνδυνος αφελληνισμού του κατασκευαστικού κλάδου

Ο κίνδυνος αφελληνισμού του κατασκευαστικού τομέα και επιστροφής στην προ δεκαετιών κατάσταση, που ήθελε τις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες υπεργολάβους των ξένων, είναι ορατός, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Μιχάλης Γουρζής.

Στο περιθώριο ημερίδας με θέμα «Η Γέφυρα Τσακώνας», ο αντιπρόεδρος της ΤΕΡΝΑ τόνισε πως «η Γέφυρα Τσακώνας που κατασκευάστηκε από την εταιρεία μας είναι πραγματικά ένα πολυσύνθετο έργο, ένα επίτευγμα της μηχανικής.

Είναι, όμως, ταυτόχρονα και μία ακόμη απόδειξη του τι μπορούν να κάνουν οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες. Η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε να ολοκληρώσει μόνη της μετά τη χρεοκοπία της αυστριακής Alpine Bau, με την οποία εργαζόμασταν σε κοινοπραξία, ένα έργο-πρόκληση και το έκανε με απόλυτη επιτυχία κι αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο οικονομικό κόστος».

Κατά τον κ. Γουρζή, «τέτοια συμπεριφορά επιδεικνύουν μόνο οι ελληνικές εταιρείες, κι αυτό έχει φανεί σε όλα τα μεγάλα έργα στη χώρα μας και φαίνεται και τώρα στην περίπτωση των αυτοκινητοδρόμων. Οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες έχουν κερδίσει τον σεβασμό των ξένων εταίρων τους, όπου ανά τον κόσμο εκτελούν έργα. Καιρός είναι να τις σεβαστούν κι εδώ στην Ελλάδα.

Το έργο που προσφέρει ο ελληνικός κατασκευαστικός κλάδος στην οικονομία, την ανάπτυξη, την κοινωνία, την απασχόληση είναι ανεκτίμητο κι επιτελείται κόντρα σε θεούς και δαίμονες και με μηδενική υποστήριξη. Καμία ξένη εταιρεία δεν θα έκανε αυτό που έκανε η ΤΕΡΝΑ στην Τσακώνα, κι αυτό που κάνουμε κι εμείς κι άλλες ελληνικές εταιρείες σε πλήθος έργων. Κι αυτό πρέπει να το μάθει η ελληνική κοινωνία, γιατί ο κίνδυνος αφελληνισμού του κατασκευαστικού τομέα κι επιστροφής στην προ δεκαετιών κατάσταση, που ήθελε τις ελληνικές εταιρείες υπεργολάβους των ξένων, είναι ορατός».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v