Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Volotea: Ξεκινά πτήσεις από Αθήνα προς Μυτιλήνη και Μύκονο

Υψηλή ζήτηση εμφανίζουν τα δρομολόγια της εταιρίας προς Ελλάδα. Κατέγραψε άνοδο 66% στις μετακινήσεις προς το «Ελ. Βενιζέλος» την τελευταία διετία. Σχεδιάζει τη δημιουργία βάσης στην Αθήνα σε ορίζοντα τριετίας.

Volotea: Ξεκινά πτήσεις από Αθήνα προς Μυτιλήνη και Μύκονο
Δύο νέα δρομολόγια από την Αθήνα προς Μυτιλήνη και Μύκονο εντάσσει στο φετινό θερινό πρόγραμμα πτήσεών της η αεροπορική εταιρία Volotea.

Η εταιρία που εδρεύει στη Βαρκελώνη, ξεκίνησε πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας πριν από δύο χρόνια και σύμφωνα με τους υπεύθυνούς της έχει διακινήσει ήδη 360.000 επιβάτες προς τη χώρα μας, καταγράφοντας άνοδο 66% από την πρώτη χρονιά.

Η επιτυχία των δρομολογίων της προς την Ελλάδα οδήγησε την διοίκηση της Volotea να εξετάζει την περαιτέρω ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά.

Ήδη, στοχεύει στη δημιουργία βάσης (hub) στο αεροδρόμιο της Αθήνας στην επόμενη τριετία, συνδέοντας το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 20 προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδος.

Η εταιρία εξετάζει ήδη δυνατότητες εισόδου στα δρομολόγια που συνδέουν την Αθήνα και με την Κρήτη, που αποτελεί τον βασικό ελληνικό προορισμό διακοπών.

Ωστόσο, οι δυσκολίες εύρεσης ελεύθερων χρονοθυρίδων (slots) στο αεροδρόμιο Ηρακλείου αλλά και η παρουσία της ισχυρής Ryanair στα Χανιά μεταθέτουν για αργότερα την ένταξη προορισμών της Κρήτης στο πρόγραμμα πτήσεων της Volotea.

Ενδεικτικό της υψηλής ζήτησης που καταγράφεται για την Ελλάδα είναι το γεγονός πως η εταιρία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αεροσκάφη Airbus Α319 για τα δρομολόγια προς Αθήνα, αν και ο στόλος της αποτελείται από μικρότερα αεροπλάνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v