Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο έργο της «Ακτωρ» στη Σερβία

Πρόκειται για οδικό τμήμα 5,8 χιλιομέτρων, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή επτά γεφυρών, και η ΑΚΤΩΡ καλείται να το παραδώσει εντός 300 ημερών σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Coridori Srbije. Γιατί θεωρείται «στοιχειωμένο» το έργο!

Νέο έργο της «Ακτωρ» στη Σερβία

Σύμβαση 17,2 εκατ. ευρώ υπέγραψε η ΑΚΤΩΡ με την κρατική εταιρεία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων της Σερβίας (Coridori Srbije) για την ολοκλήρωση του στοιχειωμένου έργου Παράκαμψη Dimitrovgrad - Βουλγαρικά σύνορα.

Πρόκειται για τμήμα του «διευρωπαϊκού άξονα Χ», το οποίο καθυστερεί επί χρόνια εξαιτίας προβλημάτων των τεχνικών εταιρειών που το ανέλαβαν. Τον πρώτο διαγωνισμό είχε κερδίσει το 2013 η σλοβένικη Alpina που χρεοκόπησε, ενώ το 2015 η σερβική κυβέρνηση ακύρωσε τη σύμβαση με τη βουλγαρική Trace Group Hold εξαιτίας καθυστερήσεων. "Το φίδι από την τρύπα" αναλαμβάνει να βγάλει τώρα η ΑΚΤΩΡ, η οποία εκτελεί και άλλα έργα επί του διευρωπαϊκού άξονα Χ σε Σκόπια και Σερβία.

Πρόκειται για οδικό τμήμα 5,8 χιλιομέτρων, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή επτά γεφυρών και η ΑΚΤΩΡ καλείται να το παραδώσει εντός 300 ημερών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Coridori Srbije. Ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του ημιτελούς έργου είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016 και είχαν κατατεθεί επτά προσφορές, μεταξύ των οποίων από την ΤΕΡΝΑ, τη βουλγαρική Hidrostroy, την κοινοπραξία Euro - Asfalt Sarajevo - Ingrap Omni Beograd, την ισπανική Construcciones Rubau και την κοινοπραξία της βοσνιακής Integral Inzenjering με την αυστριακή Strabag και τη σερβική Vojvodinaput Pancevo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v