Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

International Life: Ζητά «στρατηγικό επενδυτή» στη θυγατρική ζημιών

Η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου αναζητεί στρατηγικό επενδυτή μέχρι την 30ή Ιουνίου, καθώς η ΑΜΚ γίνεται με παραίτηση του δικαιώματος συμμετοχής των παλαιών μετόχων.

International Life: Ζητά «στρατηγικό επενδυτή» στη θυγατρική ζημιών

Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ (2.971.779 νέες μετοχές προς 3,4 ευρώ ανά τεμάχιο) αποφάσισε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της International Life ΑΕΓΑ (εισηγμένη εταιρεία στη Νέα Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου).

Μάλιστα, αποφασίστηκε η συγκεκριμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να γίνει με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο να προβεί σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή έως την 30ή Ιουνίου.

Η παραίτηση των παλαιών μετόχων ερμηνεύεται πιθανότατα από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βασικός μέτοχος της International Life ΑΕΓΑ, που κατά 83,9% είναι η International Life ΑΕΑΖ (η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ζητήσει την πώληση του χαρτοφυλακίου της έως την Παρασκευή 20 Μαΐου, εξέλιξη που συζητείται έντονα στην ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας).

Με άλλα λόγια δηλαδή, επιδιώκεται η ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της θυγατρικής, ανεξάρτητα από το τι θα μπορούσε να συμβεί στη μητρική εταιρεία του Ομίλου.

Φαίνεται πως μέσα από αυτή την κίνηση, η οικογένεια Μπράβου επιδιώκει να απογαλακτίσει την κερδοφόρο εταιρεία γενικών ασφαλίσεων (+783 χιλ. ευρώ σε προ φόρων επίπεδο στο εξάμηνο του 2015, με αντίστοιχη παραγωγή 22 εκατ. ευρώ, το 75% της οποίας αφορούσε τον κλάδο αυτοκινήτου).

Κύκλοι της αγοράς μάλιστα δεν αποκλείουν ότι αυτοί που ενδεχομένως θα κληθούν να καταβάλουν τα κεφάλαια της ΑΜΚ να είναι είτε μέλη της οικογένεια Μπράβου, είτε φίλα προσκείμενοι κύκλοι σε αυτήν.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί πως η International Life ΑΕΓΑ κατέχει με τη σειρά της το 9,91% των μετοχών της μητρικής της International Life ΑΕΑΖ, συμμετοχή η αξία της οποίας τίθεται εν αμφιβόλω μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Επιπλέον, ζητούμενο είναι οι ενδοεταιρικές συναλλαγές μεταξύ των δύο εταιρειών, καθώς πέρυσι υπήρχε απαίτηση της θυγατρικής εταιρείας από τη μητρική μέσω ομολογιακού δανείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v