Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ergo AAEZ: Απαίτηση 19,2 εκατ. ευρώ από Πειραιώς

Ζητά την επιστροφή προμηθειών που κατέβαλε στην τράπεζα, χωρίς να επιτευχθούν οι στόχοι που προέβλεπε η σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας.

Ergo AAEZ: Απαίτηση 19,2 εκατ. ευρώ από Πειραιώς

Απαίτηση, ύψους 19,24 εκατ. ευρώ, για επιστροφή προμηθειών που καταβλήθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας αποκλειστικής συνεργασίας αξιώνει από την Τράπεζα Πειραιώς η Ergo Ζημιών.

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2015 της Ergo Ζημιών, η ασφαλιστική ζητά από την Πειραιώς την επιστροφή καταβληθεισών προμηθειών, ύψους 19,24 εκατ. ευρώ, όσον αφορά τση χρήση τραπεζικού δικτύου, λόγω μη επίτευξης στόχων, βάσει της σύμβασης που είχε υπογραφεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 και των ειδικών όρων που καθορίζονται σε αυτήν.

Στο παραπάνω πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, η Ergo Ζημιών αποχαρακτήρισε από τα Άυλα Περιουσιακά της στοιχεία το παραπάνω ποσό και το ταξινόμησε ως απαίτηση.

Το ποσό της απαίτησης έχει προσδιοριστεί, σύμφωνα με τις βασικές παραμέτρους που αναγράφονται στη συμφωνία, οι οποίες χρησιμοποιούν και πρόσθετες μεταβλητές, όπως η διακύμανση της πραγματικής παραγωγής σε σύγκριση με την προϋπολογισμένη, καθώς και το μείγμα (σύνθεση) του χαρτοφυλακίου παραγωγής της Τραπέζης Πειραιώς, οι οποίες θεωρούνται, σύμφωνα με την Ergo, ακριβείς για τους συγκεκριμένους υπολογισμούς.

Η συμφωνία του 2009 προέβλεπε τη διανομή μέσω του δικτύου καταστημάτων της Πειραιώς προϊόντων γενικών ασφαλειών της τότε Victoria AAEZ και νυν Ergo AAEZ για διάστημα 10ετίας και σε αποκλειστική βάση.

Σημειώνεται ότι η μητρική της εταιρείας Ergo International έχει προβεί σε παροχή προσφοράς στην Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής. «Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί», όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v