Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση τζίρου 9,3% το α' τρίμηνο για τα Folli Follie

Στα 43,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη για τα Folli Follie το πρώτο τρίμηνο. Στα 70,9 εκατ. με αύξηση 6,9% τα ενοποιημένα EBITDA του ομίλου.

Αύξηση τζίρου 9,3% το α τρίμηνο για τα Folli Follie

Ο Ενοποιημένος κύκλος εργασιών των Folli Follie για το α' τρίμηνο του 2016 ανήλθε στο ποσό των € 293,7 εκατ. σε σχέση με € 268,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2015 αυξημένος κατά 9,3%.

Η βελτιωμένη λειτουργική δραστηριότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του Ομίλου οδήγησε σε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας που στο α' τρίμηνο του 2016 ανήλθε σε € 59,5 εκατ. σε σχέση με €57,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2015, μια αύξηση της τάξης του 3,9%.

Το ενοποιημένο EBITDA ανήλθε σε €70,9 εκατ., αυξημένο κατά 6,9%.

Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε € 43,2 εκατ.

Πωλήσεις ανά τομέα δραστηριότητας

Όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς του Ομίλου παρουσίασαν ισχυρή λειτουργική δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα:

· Ο κύκλος εργασιών του τομέα κόσμημα, ρολόι, αξεσουάρ αυξήθηκε κατά 11,7% και ανήλθε σε € 204,3 εκατ. To EBITDA του τομέα ανήλθε σε € 61,2 εκατ. συγκρινόμενο με € 57,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2015, μια αύξηση της τάξης του 7,4%.

· Ο κύκλος εργασιών του τομέα των πολυκαταστημάτων αυξήθηκε κατά 5,7% και ανήλθε σε € 41,4 εκατ. Το EBITDA του τομέα ανήλθε σε € 2,7 εκατ. σε σχέση με € 1,7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

· Ο κύκλος εργασιών του τομέα χονδρικής/λιανικής ένδυσης και υπόδησης αυξήθηκε κατά 2,9% και ανήλθε σε €47,9 εκατ. Το EBITDA του τομέα ανήλθε σε € 6,97 εκατ. συγκρινόμενο με € 7,56 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FF Group σημείωσε : "Το 2016 ξεκίνησε θετικά για τον όμιλο μας. Όλοι οι επιχειρηματικοί κλάδοι εξακολουθούν και αναπτύσσονται με επιτυχία και επιδεικνύουν αξιοσημείωτη αντοχή στο δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον που επικρατεί στη πλειοψηφία των αγορών που δραστηριοποιούμαστε. Στα πλαίσια αυτά, συνεχίζουν να αποτελούν βασικές στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου οι επενδύσεις στην ανάπτυξη της προϊοντικής γκάμας, η είσοδο μας σε νέες αγορές, η αντιπροσώπευση εμπορικών μαρκών καθώς και η ψηφιακή τεχνολογία. 

Πιστεύουμε ότι πραγματοποιούνται ριζικοί μετασχηματισμοί στο παγκόσμιο λιανεμπόριο με την βοήθεια της τεχνολογίας όπου ο καταναλωτής στον οποίο απευθυνόμαστε είναι πολύ πιο ενημερωμένος για προϊόντα και τιμές και το ηλεκτρονικό εμπόριο αντικαθιστά το ρόλο του παραδοσιακού καταστήματος. 

Εμείς συνεχίζουμε να προσαρμόζουμε το μοντέλο μας στα νέα δεδομένα ούτως ώστε να παραμένει λιτό και λειτουργικό καθώς και να είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους που έχουμε θέσει για το 2016 και μεσοπρόθεσμα.

Πρωταρχικός στόχος όλων μας παραμένει να συνεχίσουμε να οδηγούμε τον Όμιλο με ασφάλεια, προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων μας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v