Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurolife: Με... βοήθειες από την OMERS η εξαγορά

Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραχωρήσει το 40% από το 80% στο καναδικό pension fund OMERS, με συμφωνία επαναγοράς. Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της Fairfax και τι δείχνει το προηγούμενο της εξαγοράς της ασφαλιστικής Brit.

Eurolife: Με... βοήθειες από την OMERS η εξαγορά

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η μεταβίβαση του 80% συν μία μετοχή του μετοχικού κεφαλαίου της Eurolife ERB Insurance Group από τη Eurobank στη Fairfax, καθώς χθες ελήφθη η σχετική έγκριση της Κομισιόν και πλέον απαιτούνται μόνο οι εγκρίσεις των κεντρικών τραπεζών σε Ελλάδα και Ρουμανία.

Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επομένων ημερών και το τίμημα, όπως έγραψε το Euro2day.gr, θα υπολογισθεί με βάση την τρέχουσα καθαρή θέση της Eurolife, που αναμένεται να είναι υψηλότερη των 430 εκατ. ευρώ (σ.σ. καθαρή θέση κατά το τέλος του 2015).

Για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς (σ.σ. το τίμημα αναμένεται να ξεπεράσει τα 345 εκατ. ευρώ), η Fairfax βρίσκεται σε συζητήσεις με το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο OMERS, προκειμένου το τελευταίο να αποκτήσει το 40% από το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurolife.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της διοίκησης της Fairfax προς τους μετόχους της για τα αποτελέσματα της χρήσης 2015, η συζητούμενη συμφωνία με την OMERS θα προβλέπει επαναγορά του 40% της Eurolife από τη Fairfax σε ορίζοντα πενταετίας, με μια αποδεκτή απόδοση (σ.σ. οι πληροφορίες αναφέρουν για απόδοση της τάξης του 10%).

Πρόκειται για συμφωνία χρηματοδότησης του τιμήματος, όπως έγινε και στην περίπτωση της εξαγοράς της ασφαλιστικής εταιρείας Brit.

H OMERS απέκτησε το 30% της Brit και η Fairfax έχει την υποχρέωση επαναγοράς του παραπάνω ποσοστού σε υψηλότερη τιμή μετά την πάροδο πενταετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v