Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ziegler: Συμφωνία για τα VLTs θα έδινε θετικό σήμα στους επενδυτές

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε» για τα VLTs, αλλά ο κανονισμός πρέπει να συμβαδίζει με τα διεθνή πρότυπα είπε ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ. «Εχουμε πληρώσει πάρα πολλά λεφτά για το αποκλειστικό δικαίωμα» στο Διαδικτυακό Στοίχημα ξεκαθάρισε.

Ziegler: Συμφωνία για τα VLTs θα έδινε θετικό σήμα στους επενδυτές

Μετά τη συμφωνία με τους δανειστές, μια συμφωνία για την επανεκκίνηση της επένδυσης των VLTs θα έδινε ισχυρό θετικό σήμα προς τους ξένους επενδυτές υποστήριξε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Kamil Ziegler στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Ο ίδιος επανέλαβε πως η εταιρεία διατηρεί τις δεσμεύσεις της για την προώθηση της επένδυσης που, όπως τόνισε, θα φέρει πρόσθετα έσοδα στο ελληνικό δημόσιο, αλλά παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει πρόοδος. 

Υπενθύμισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαιτησία στην οποία είχε προσφύγει ο ΟΠAΠ διεκδικώντας ένα δισ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, με την επισήμανση πως «είμαστε εδώ για να κάνουμε δουλειές και όχι για να δίνουμε δικαστικούς αγώνες». Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΠAΠ, η επιβάρυνση από τη διατήρηση μηχανημάτων, νοικιασμένων χώρων, κ.λπ., για τα VLTs ανήλθε σε 5.000.000 ευρώ για το πρώτο τρίμηνο. «Εμείς έχουμε καταστήσει σαφείς τις θέσεις μας και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε» είπε ο επικεφαλής του ΟΠAΠ. Πρόσθεσε πως για να επανεκκινήσει η επένδυση πρέπει να υιοθετηθεί κανονισμός που θα συμβαδίζει με τα διεθνή πρότυπα.

Σε ερώτηση για τις άδειες διαδικτυακού στοιχηματισμού ο K. Ziegler επανέλαβε πως η διοίκηση του ΟΠAΠ θεωρεί πως όχι μόνο δεν πρέπει να πληρώσει ούτε ευρώ για τη διεκδίκηση μιας τέτοιας άδειας, αλλά και πως έχει ήδη πληρώσει πάρα πολλά λεφτά για το αποκλειστικό δικαίωμα. Τόνισε πως "όλες οι εκτιμήσεις των ανεξάρτητων αναλυτών ως προς το μέγεθος της on line αγοράς αναφέρουν διπλάσια μεγέθη συγκριτικά με αυτά που επισήμως δηλώνονται, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της φοροδιαφυγής".

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ ανέφερε ως παράδειγμα το καθεστώς που ισχύει για τα παιχνίδια διακτυακού καζίνο και πόκερ όπου δεν έχουν δοθεί άδειες, αλλά υπάρχουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται παρανόμως. "Αν το κράτος επιθυμεί  να διαθέσει αυτές τις άδειες, ο ΟΠΑΠ έχει το δικαίωμα πρώτης προτίμησης", επισημάνθηκε.

Για την αύξηση της φορολογίας από 30% σε 35% επί των μικτών κερδών (GGR) η διοίκηση του ΟΠΑΠ επισήμανε πως σχεδιάζει μέτρα εξοικονόμησης ώστε να απορροφήσει κατά το δυνατόν τους κραδασμούς. Πρόσθεσε πως η αύξηση της φορολογίας είναι ένα θέμα που συζητά με τους πράκτορες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τις προμήθειες.

Ειδική αναφορά έγινε στην απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει στην πρόσθετη διανομή μερίσματος από αδιάθετα κέρδη προηγουμένων ετών, ύψους 0,57 ευρώ ανά μετοχή. Η πρόταση θα τεθεί προς ψήφιση από τους μετόχους της εταιρείας σε έκτακτη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την 21η Ιουνίου.

Ο κ. Ziegler αναφέρθηκε εκτενώς και στην απόφαση της διοίκησης να διαχωρίσει τους ρόλους του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 1η Ιουλίου 2016. Τότε αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Damian Cope που παρακολούθησε τη σημερινή τηλεδιάσκεψη, ενώ ο K. Ziegler διατηρεί τη θέση του εκτελεστικού προέδρου.

Όπως είπε, η απόφαση για διαχωρισμό ρόλων συνδέεται με το γεγονός πως στα πρώτα χρόνια της αναδιοργάνωσης του ΟΠΑΠ είχε αποφασιστεί να υπάρχει ένα πρόσωπο στις δύο θέσεις. Τώρα, που η αναδιοργάνωση προχώρησε, «θέλουμε να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης» και διαχωρίζονται οι δύο θέσεις, πρόσθεσε.

"Έχοντας καταβάλλει τα τελευταία τρία χρόνια σχεδόν 2 δισ. ευρώ σε φόρους και με τη συνεισφορά μας στα δημόσια έσοδα να διευρύνεται περαιτέρω, παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στο μακροπρόθεσμο σχέδιό μας, το οποίο θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία και κοινωνία", επισήμανε ο επικεφαλης του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v