Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: Στόχος η επανάληψη των περσινών επιδόσεων

Τι δήλωσε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση της εισηγμένης ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Κρεμμύδας. Το μέρισμα, η επιστροφή κεφαλαίου και ο «ανταγωνιστής-συνέταιρος».

Γενική Εμπορίου: Στόχος η επανάληψη των περσινών επιδόσεων

«Ελπίζουμε ότι και φέτος θα καταφέρουμε να διαμορφώσουμε τις οικονομικές μας επιδόσεις στα περσινά επίπεδα, σε ό,τι αφορά τόσο τον κύκλο εργασιών, όσο και την κερδοφορία», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Εμπορίου & Βιομηχανίας Γιώργος Κρεμμύδας, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Σύμφωνα με τον κ. Κρεμμύδα, «το 2016 είναι ένα ακόμη πολύ δύσκολο έτος για τον κλάδο των ειδών υδραυλικού εξοπλισμού και για την οικονομία γενικότερα και μέσα σ' αυτή την πολύ δύσκολη χρονιά εμείς στοχεύουμε σε μια πορεία συντήρησης με κερδοφόρα αποτελέσματα και ισχυρή ρευστότητα. Συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε εσωτερικά και να δουλεύουμε αποτελεσματικότερα.

Με τον τρόπο αυτό θα είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε κατά πολύ τις οικονομικές επιδόσεις, όταν η οικονομία ανακάμψει και υλοποιηθούν νέες επενδύσεις στη χώρα (η πορεία των εργασιών της εταιρείας επηρεάζεται έντονα από το ύψος των υλοποιούμενων επενδύσεων -ιδιωτικών και δημόσιων- στην οικονομία).

Ακούμε από τους αρμοδίους τα περί εκτίναξης της οικονομίας κατά τα επόμενα χρόνια και δεν αποκλείεται τα πράγματα να εξελιχθούν κατ' αυτό τον τρόπο. Επί του παρόντος πάντως, απαιτείται από την πλευρά μας πολύ καθαρό μυαλό και μεγάλη προσοχή».

Τα προβλήματα βέβαια για τη Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας δεν περιορίζονται στην εγχώρια αγορά αλλά επεκτείνονται και στο εξωτερικό. «Μη νομίζετε ότι η κατάσταση στο εξωτερικό είναι καλύτερη. Πολλές από τις χώρες στις οποίες εξάγουμε εμφανίζουν έντονα προβλήματα όπως για παράδειγμα η Λιβύη και το Ιράκ, ενώ η χαμηλή τιμή του πετρελαίου έχει επηρεάσει αρνητικά την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Μέρισμα, επιστροφή κεφαλαίου και ο «ανταγωνιστής-συνέταιρος»

Κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων η διανομή μερίσματος ύψους 0,01 ευρώ ανά μετοχή και η επιστροφή κεφαλαίου 0,02 ευρώ ανά μετοχή. Το καθαρό ποσό του μερίσματος (0,009 ευρώ) θα διανεμηθεί στις 18 Ιουλίου, ενώ θα γίνει προσπάθεια έτσι ώστε κατά την ίδια ημερομηνία να καταβληθεί και η επιστροφή κεφαλαίου.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής γενικής συνέλευσης ήταν και η παρουσία του μετόχου μειοψηφίας (κατέχει άνω του 5% της εισηγμένης) κ. Αλ. Μακρίδη, ο οποίος μάλιστα είναι ιδιοκτήτης ανταγωνιστικής προς τη Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας εταιρεία.

Το κλίμα ήταν πολύ καλό, ωστόσο οι δύο πλευρές έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν υπάρχουν αποφάσεις ή συζητήσεις για κάποια μεταξύ τους συνεργασία. Άλλωστε, έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από τότε που ο κ. Μακρίδης απέκτησε αξιοσημείωτη θέση στην εισηγμένη εταιρεία.

Το νέο Δ.Σ. της εταιρίας

Κατά τη γενική συνέλευση εξελέγη και το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, το οποίο στη συνέχεια συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

1. Γεώργιος Κρεμύδας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ.

2. Κωνσταντίνος Κρεμύδας, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

3. Μιλτιάδης Κούρβας, Εκτελεστικό μέλος.

4. Θεόδωρος Κονιδάρης, Εκτελεστικό μέλος.

5. Αχιλλέας Γλαβάς, Εκτελεστικό μέλος.

6. Παναγιώτης Κρεμύδας, Εκτελεστικό μέλος.

7. Περικλής Βασιλόπουλος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

8. Ελευθέριος Κονδύλης, Μη εκτελεστικό μέλος.

9. Νικόλαος Διαμαντόπουλος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v