Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα σενάρια για την πώληση του Hilton

Πώς σχολιάζουν κύκλοι προσκείμενοι στον τραπεζικό όμιλο της Alpha Bank τις μέχρι τώρα εξελίξεις για την πώληση του γνωστού αθηναϊκού ξενοδοχείου. Τι είπε η διοίκηση της εισηγμένης κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων.

Τα σενάρια για την πώληση του Hilton

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά της κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ιονικής Ξενοδοχειακής, η διοίκηση της εταιρείας σε ό,τι αφορά στην πορεία της διαδικασίας πώλησης του γνωστού αθηναϊκού ξενοδοχείου Hilton.

«Έχει επιδειχθεί σχετικό ενδιαφέρον και αυτή την περίοδο συζητούμε με επενδυτές, ωστόσο είναι νωρίς για να ανακοινώσουμε το παραμικρό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Σπύρος Φιλάρετος.

Σύμφωνα πάντως με πηγές προσκείμενους στον μητρικό τραπεζικό όμιλο της Alpha Bank:

Οι προτάσεις εξαγοράς είναι μεν ενδιαφέρουσες, αλλά το τελικό ύψος τους πολλές φορές διαφοροποιείται στο τέλος, ανάλογα με μια σειρά συνοδευτικών όρων.

• Τονίστηκε ότι η καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου του 2016 είναι στην πράξη ελαστική και όχι «σιδερένια» για την πώληση του ξενοδοχείου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Alpha Bank δεν θα δεχτεί προτάσεις εξαγοράς που δεν θεωρεί συμφέρουσες, εξαιτίας που περιορισμένου χρονικού περιθωρίου.

• Κατά το πρώτο φετινό πεντάμηνο, εξελίσσονται ελαφρά ανοδικά τόσο το ποσοστό των πληροτήτων του ξενοδοχείου Hilton, όσο και η μέση τιμή του δωματίου. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι σε θέση να επηρεάσει το ύψος του τιμήματος, καθώς η θεώρηση των υποψήφιων επενδυτών είναι μακροπρόθεσμη.

• Δεν σχολιάστηκαν διάφορα σενάρια που ακούστηκαν για τα προσφερόμενα τιμήματα, ούτε για το ελάχιστο ποσό που η διοίκηση της εταιρείας και της Alpha Bank θα έκρινε ως επιθυμητό, ή έστω ως αποδεκτό.

Κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων (απαρτία 98,76% λόγω του πολύ μεγάλου ποσοστού συμμετοχής της Alpha Bank), ο πρόεδρος της Ιονικής Ξενοδοχειακής κ. Παύλος Καρακώστας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

• Στη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων του 2015 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση, παρά την επιδείνωση των συνθηκών κατά το τελευταίο τετράμηνο του έτους (επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων).

• Στον αρνητικό επηρεασμό λόγω της συνεχόμενα αυξημένης προσφοράς καταλυμάτων από ιδιώτες προς μίσθωση σε τουρίστες, χωρίς ειδικό σήμα λειτουργίας και μέσω δικτυακών πυλών.

• Στο ότι το Hilton Αθηνών, στο πλαίσιο ενός έντονα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, κατόρθωσε για άλλη μία χρονιά (2015) να καταγράψει το υψηλότερο ποσοστό πληρότητας δωματίων, τόσο μεταξύ των ξενοδοχείων πολυτελείας, όσο και μεταξύ των ανταγωνιστικών ξενοδοχείων πολυτελείας. Ειδικότερα, η πληρότητα διαμορφώθηκε σε 67% (66,2% το 2014) και του μέσου όρου 65,3% των ξενοδοχείων πολυτελείας και 65,4% των ανταγωνιστικών ξενοδοχείων πολυτελείας.

Τέλος, κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση αποφασίστηκε η μη διανομή μερίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v