Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινο φως» από Επιτροπή Ανταγωνισμού στο deal ΟΛΠ-COSCO

Σε έγκριση της συμφωνίας απόκτησης του ΟΛΠ από την COSCO προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Προϋπόθεση να άρει η κινεζική εταιρία τους όρους αποκλειστικότητας και να διατηρήσει τα σημερινά τιμολόγια του ΟΛΠ.

«Πράσινο φως» από Επιτροπή Ανταγωνισμού στο deal ΟΛΠ-COSCO
Στην έγκριση της απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου του ΟΛΠ από την COSCO, αλλά με την επιβολή δύο όρων, προχώρησε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στη σημερινή συνεδρίασή της, αποφάσισε την έγκριση υπό τους κάτωθι όρους στη βάση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η εταιρία COSCO:

1. Να άρει η COSCO HK τους όρους αποκλειστικότητας και να απέχει στο μέλλον από τη σύναψη ή επιβολή όρων αποκλειστικότητας στην αγορά παροχής υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης και αποθήκευσης εγχώριου φορτίου εμπορευματοκιβωτίων.

2. Να διατηρήσει τα σήμερα ισχύοντα τιμολόγια της ΟΛΠ για υπηρεσίες φορτοεκφόρτωσης και αποθήκευσης εγχώριου φορτίου εμπορευματοκιβωτίων που θα παρασχεθούν στον προβλήτα Ι από την ΟΛΠ μέχρι την 31.12.2017, με δυνατότητα αναγγελίας τυχόν αυξήσεων και προ του 2ου εξαμήνου 2017.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αφού συνεκτίμησε τις συνθήκες, αλλά και τις προοπτικές εξέλιξης της σχετικής αγοράς, τις βελτιώσεις αποτελεσματικότητας, καθώς και τις αναληφθείσες δεσμεύσεις, κατέληξε ότι η συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές, στις οποίες αφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v