Εθελουσία για δύο κατηγορίες εργαζομένων στον ΟΤΕ

Με το φετινό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αναμένεται να αποχωρήσουν από τον Οργανισμό 350 εργαζόμενοι. Στο επίκεντρο όσοι συνταξιοδοτούνται το 2021-22 αλλά και υπάλληλοι συγκεκριμένων τομέων του ομίλου.

Εθελουσία για δύο κατηγορίες εργαζομένων στον ΟΤΕ

Δύο κατηγορίες εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ μπορούν να ενταχθούν στο φετινό πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου που προωθεί ο οργανισμός και πλέον έχει αποκτήσει παραδοσιακό χαρακτήρα αφού ανακοινώνεται κάθε χρόνο.

Πρόκειται για προγράμματα που απευθύνονται σε εργαζόμενους που θα συνταξιοδοτηθούν την περίοδο 2021 - 2022 καθώς και για εξειδικευμένα προγράμματα για υπαλλήλους σε συγκεκριμένους τομείς του ομίλου που έχουν συμπληρώσει δέκα χρόνια εργασίας.

Με το πρόγραμμα προωθείται η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού καθώς οι περισσότερες θέσεις θα αναπληρωθούν ή θα περιοριστούν θέσεις σε τομείς που κινούνται με χαμηλότερους ρυθμούς, ώστε να ενισχυθούν οι δραστηριότητες του ΟTΕ που εμφανίζουν αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης από τη συνδρομητική τηλεόραση μέχρι τις τεχνολογικές λύσεις προς επιχειρήσεις/οργανισμούς.

Με το φετινό πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης θα φύγουν από τον ΟTΕ περί τους 350 εργαζόμενους, με τον οργανισμό να καλύπτει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι την ηλικία συνταξιοδότησης (για όσους συνταξιοδοτούνται εντός της προσεχούς πενταετίας). Το συνολικό ποσό που θα καταβάλει ο ΟΤΕ στα ασφαλιστικά ταμεία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 15 εκατ. ευρώ.

Οπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΟΤΕ, το συνολικό κόστος εκτιμάται σε 54 εκατ. ευρώ περίπου. Επισημαίνει πως "τα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για τους εργαζομένους που επιθυμούν να αποχωρήσουν είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, δίνουν τη δυνατότητα αποχώρησης με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και λαμβάνουν υπόψη το δύσκολο μακροοοικονομικό περιβάλλον".

Με το περυσινό πρόγραμμα εθελουσίας είχαν αποχωρήσει περί τους 800 υπαλλήλους του ομίλου και το συνολικό κόστος είχε φτάσει τα 110 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v