Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSW: Νέο ΔΣ χωρίς εκπροσώπηση από Μινωικές

Απόλυτα ελεγχόμενο από Τράπεζα Πειραιώς, Γ. Σ Βαρδινογιάννη και Αν. Αγαπητό το νέο Δ.Σ. Εκτός οι Μινωικές Γραμμές. Τα ποσοστά, η κόντρα στη γενική συνέλευση και τα ασφαλιστικά μέτρα. Συγκροτείται σε σώμα το νέο Δ.Σ.

HSW: Νέο ΔΣ χωρίς εκπροσώπηση από Μινωικές

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο δεν εκπροσωπείται ούτε με ένα μέλος ο μεγαλύτερος εκ των μετόχων Μινωικές Γραμμές εξέλεξε σήμερα το σώμα των μετόχων της Hellenic Sea Ways, προσθέτοντας άλλο ένα επεισόδιο στην κόντρα Πειραιώς – Γκριμάλντι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη που παρέστησαν στην γενική συνέλευση, δεσμεύτηκαν μετοχές που αντιστοιχούσαν στο 95,5% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW. Η πλευρά των Μινωικών Γραμμών εμφάνισε τελικά δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούσαν στο 47,4% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW, ποσοστό που δημοσιοποίησε ότι κατέχει πριν από περίπου ένα δεκαήμερο.

Από την άλλη Τράπεζα Πειραιώς, Γ. Σ. Βαρδινογιάννης και Αν. Αγαπητός εμφάνισαν μπλοκ με το 48,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Τα ποσοστά των δύο πλευρών καταμετρήθηκαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, θέμα που έθεσε η «Μινωικές Γραμμές».

Η επικράτηση της πλευράς της Τράπεζας Πειραιώς οδήγησε σε δραστικές αλλαγές στο 11μελές Δ.Σ. που απαρτίζεται πλέον από 6 εκπροσώπους της Πειραιώς και 4 (2+2) των κ. κ. Γ. Σ Βαρδινογιάννη και Αν. Αγαπητού.

Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των Μινωικών Γραμμών για το γεγονός ότι μένουν χωρίς εκπροσώπηση στο Δ.Σ. παρ ότι κατέχουν το 47,4% του μετοχικού κεφαλαίου κάτι που υπόσχεται συνέχεια στη διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών.

Το Δ.Σ. αναμένεται να συνεδριάσει εντός της ημέρας για να συγκροτηθεί σε σώμα με επικρατέστερο πρόεδρο σύμφωνα με πληροφορίες τον κ. Κληρονόμο που κατείχε και στο παρελθόν την ίδια θέση.

Η συνέλευση ξεκίνησε με ένταση καθώς το πρωί εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εταιρεία Μινωικές Γραμμές ζητώντας πρόσβαση στο μετοχολόγιο της HSW. Το δικαστήριο επέτρεψε μεν την πρόσβαση αλλά μόνο για τα στοιχεία των μετοχών που είχαν δεσμευθεί εν όψει της γενικής συνέλευσης που ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v