Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FFGroup: Το Brexit ευνοεί τον όμιλο

Η διολίσθηση της στερλίνας θα ευνοήσει τον τουρισμό στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και την πτώση τιμών στα ακίνητα εκτίμησε η διοίκηση του ομίλου που διαθέτει σημαντική εμπορική θέση στη Βρετανία.

FFGroup: Το Brexit ευνοεί τον όμιλο

Εύνοια από το Brexit διαβλέπει ο όμιλος Folli Follie τουλάχιστον σε ότι αφορά τις δραστηριότητες του στη Μεγάλη Βρετανία, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Τζ. Κουτσολιούτσος.

«Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος φαίνεται θετικό για μας διότι η βρετανική αγορά υπέφερε λόγω της ισχυροποίησης της στερλίνας. Επίσης η αντίδραση στην αγορά συναλλάγματος θα έχει ευνοϊκές επιπτώσεις στην ταξιδιωτική αγορά» σημείωσε καθησυχάζοντας τις ανησυχίες για πιθανές επιπτώσεις στην δραστηριότητα του ομίλου στην βρετανική αγορά, όπου έχει σημαντική έκθεση, μέσω της Links of London και της ομώνυμης φίρμας Folli Follie.

Πρόσθεσε ότι η πτώση της ισοτιμίας της στερλίνας θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα, αν ο όμιλος παρήγαγε στη χώρα, εκτίμησε ότι οι νέες συνθήκες ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση της αγοράς ακινήτων και των μισθωμάτων.

«Οι τιμές στο real estate είχαν πάει στα ύψη. Για δύο καταστήματα Links of London και Folli Follie κάτω 170 τ.μ. στην Οxford Street πληρώνουμε μίσθωμα 800.000 λίρες το χρόνο. Και δώσαμε μάχη για να τ' αποκτήσουμε. Υπάρχει η άποψη ότι θα σημειωθεί πτώση των τιμών». Αν και σχολίασε ότι μένει να δούμε πως θα επηρεάσει ψυχολογικά το BREXIT τα επίπεδα κατανάλωσης των ίδιων των Βρετανών, εκτίμησε ότι η αγορά του Λονδίνου θα γίνει πιο ανταγωνιστική για τους τουρίστες.

Σε κάθε περίπτωση ο κ.Κουτσολιούτσος ανάφερε ότι όμιλος έχει αντιμετωπίσει ήδη πολλές προκλήσεις στις χώρες που δραστηριοποιείται, αρχής γενομένης από την Ελλάδα, καθώς και στο Χόνγκ Κόνγκ, με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει την επιχειρησιακή «ψυχραιμία» να αντιπαρέλθει.

Πέραν των εκτιμήσεων αυτών, ο κ.Κουτσολιούτσος αναφέρθηκε στη νέα εμπορική στρατηγική του ομίλου που περιλαμβάνει επενδύσεις σε δίκτυο αλλά και στην online παρουσία του ομίλου. Σήμερα λειτουργούν 30 καταστήματα υπό το νέο μοντέλο concept store της Folli Follie, σε διάφορες αγορές του πλανήτη. Δρομολογούνται επίσης νέα ανοίγματα μέχρι το τέλος του έτους ενώ οι επενδύσεις θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια με στόχο τον μετασχηματισμό του δικτύου.

Ο όμιλος επενδύει επίσης στην επέκταση του concept των multibrand καταστημάτων Collective. Ο κ. Κουτσολιούτσος αναφέρθηκε στο νεόδμητο κατάστημα του Βουκουρεστίου σε ένα ακίνητο που ανακαίνισε η ελληνική εταιρεία. Ταυτόχρονα δρομολογούνται επενδύσεις σε ψηφιακές τεχνολογίες προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι πωλήσεις τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και μέσω on line πλατφορμών.

Τέλος εξαιτίας των συστηματικών επενδύσεων αλλά και της αστάθειας στο διεθνές περιβάλλον η γενική συνέλευση των μετόχων της FF Group αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v