Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Εγκρίθηκε από ΤΧΣ ο Χρ. Παπαδόπουλος ως νέος CEO

Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς για επικύρωση των αλλαγών. Το ΤΧΣ θα ψηφίσει υπέρ της ανάδειξης του Χρήστου Παπαδόπουλου σε εκτελεστικό μέλος του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο. Πιθανόν να υπάρχουν και άλλες «εκπλήξεις» στο ΔΣ.

Πειραιώς: Εγκρίθηκε από ΤΧΣ ο Χρ. Παπαδόπουλος ως νέος CEO

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία ανασυγκρότησης του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς ο υποψήφιος διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Παπαδόπουλος (φωτό) εγκρίθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Αυτό σημαίνει ότι κατά το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας που θα διενεργηθεί σήμερα, το ΤΧΣ θα ψηφίσει υπέρ της ανάδειξης του κ. Παπαδόπουλου σε εκτελεστικό μέλος του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας. 

Το ΔΣ είναι πιθανόν να προχωρήσει και σε περαιτέρω αλλαγές καθώς εκκρεμεί η προσαρμογή στις απαιτήσεις τόσο της εσωτερικής αξιολόγησης που διενεργήθηκε σε ανοιχτή γραμμή με τον SSM, όσο και της αξιολόγησης που διεξήγαγε η Spencer Stuart για λογαριασμό του ΤΧΣ και τα αποτελέσματα της οποίας πρόκειται να κοινοποιηθούν στις τράπεζες έως την προσεχή Παρασκευή. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος του London School of Economics, ενώ μεταξύ άλλων έχει θητεύσει στην KPMG και τη Standard Chartered Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v