Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατηγική συνεργασία ΟΤΕ-Μυτιληναίου

Από το δίκτυο καταστημάτων Cosmote και Γερμανός θα διατίθενται πακέτα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της Protergia. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα μέσα στον Ιούλιο. Οι ανακατάξεις στην εγχώρια αγορά ενέργειας και οι... πιέσεις προς ΔΕΗ. Τα μερίδια της Protergia.

Στρατηγική συνεργασία ΟΤΕ-Μυτιληναίου

Κίνηση ματ έκανε ο όμιλος Μυτιληναίου (στη φωτογραφία ο Ε. Μυτιληναίος), εξασφαλίζοντας τη συνεργασία του ΟΤΕ στην πώληση συμβολαίων ηλεκτρικής ενέργειας προς τελικούς καταναλωτές μέσω του δικτύου καταστημάτων ΟΤΕ και ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Η συνεργασία θα γίνει μέσω της Protergia, της θυγατρικής του ομίλου που δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και διαχειρίζεται τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του ομίλου.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα Cosmote και Γερμανός εμπλουτίζουν το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών που προσφέρουν στους πελάτες τους με την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από την Protergia, τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Protergia ενισχύει το δίκτυο σημείων πώλησης και προώθησης των προϊόντων της, καθώς θα διατίθενται σε κάθε γωνία της Ελλάδας μέσα από περισσότερα από 450 καταστήματα Cosmote και Γερμανός.

Τα προϊόντα της Protergia θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα Cosmote και Γερμανός μέσα στον Ιούλιο.

Η συνεργασία ΟΤΕ –Μυτιληναίου, γίνεται σε μια περίοδο που η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ανακατανέμεται, καθώς αποτελεί πλέον υποχρέωση της χώρας έναντι των δανειστών, η μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ κατά 50% μέχρι το 2020.

Η ροή πελατών της ΔΕH προς άλλους προμηθευτές, οι οποίοι κατά τεκμήριον είναι οι καλοπληρωτές, υποχρέωσε τη διοίκηση της επιχείρησης να ανακοινώσει την παροχή έκπτωσης 15% σε όσους είναι συνεπείς στις πληρωμές.

Επίσης, πρόσφατα ο επικεφαλής της ΔΕH ανακοίνωσε την πρόθεση της διοίκησης να προωθήσει την μεταβίβαση σε ξεχωριστή εταιρεία αντιπροσωπευτικού τμήματος του πελατολογίου της (περίπου 400.000 καταναλωτές), την οποία εταιρεία θα διαθέσει σε τρίτο επενδυτή μετά από διαγωνισμό. Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση της εταιρίας κατέστησε σαφές ότι επιδιώκει να ελέγξει τη ροή των καλών πελατών της προς τους ανεξάρτητους προμηθευτές,

Με βάση τα στοιχεία Μαΐου, το μερίδιο της Protergia στην αγορά λιανικής ανέρχεται σε 2,22% έναντι 1,02% του Δεκεμβρίου 2015. Το ποσοστό αυτό είναι αμέσως συγκρίσιμο με το αντίστοιχο των άλλων ανεξάρτητων προμηθευτών που διαθέτουν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής (Ήρων, Ελπέντισον), ενώ τα ποσοστά των εταιρειών που είναι αποκλειστικά προμηθευτές, κυμαίνονται σε επίπεδα γύρω ή κάτω της μισής μονάδας.

Πάντως, η τάση αύξησης των μεριδίων των ανεξάρτητων προμηθευτών στην αγορά λιανικής είναι έντονα ανοδική, καθώς από την αρχή του χρόνου μέχρι και το τέλος Μαΐου έχουν κερδίσει το 5% της αγοράς.

Η Protergia είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1.200 μεγαβάτ που ξεπερνά το 10% του εγκατεστημένου συμβατικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας.

Ως παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, με ιδιωτικές επενδύσεις σε εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας, η Protergia διαθέτει βαθιά γνώση της αγοράς ηλεκτρισμού, ενώ υλοποιεί συνεχώς φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, προσφέροντας στην ελληνική οικονομία και στην απασχόληση.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της έναρξης της συνεργασίας, η μακρά εμπειρία του Ομίλου ΟΤΕ στη διάθεση ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τη βαθιά γνώση της ενεργειακής αγοράς και την πολυετή επιτυχημένη δραστηριοποίηση της Protergia του Ομίλου Μυτιληναίος, αποτελούν εγγύηση για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών για ηλεκτρική ενέργεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v